ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 25/08/2017)

 

Το πρωϊνό σήμερα έμελλε να είναι πρωΐ τρόμου τόσο σε διάφορες πόλεις τής Ελλάδας όσο και στην Κατερίνη.

Οι σειρήνες του πολέμου που πρέπει να ηχούν σε περίπτωση πολέμου, ακούστηκαν ανησυχητικές σήμερα προκαλώντας φόβο και απορία στους κατοίκους τής πόλης. Επικοινώνησα σήμερα το απόγευμα με το γραφείο τού Δημάρχου Κατερίνης για να ενημερωθώ αλλά δυστυχώς δήλωσαν άγνοια και ότι δεν άκουσαν σειρήνες σήμερα το πρωΐ. Δεν τολμώ να φανταστώ τί θα συμβεί σε περίπτωση πραγματικού πολέμου που θα ηχούν οι σειρήνες ενώ από τον Δήμο Κατερίνης δεν θα τις ακούν, ασχολούμενοι με «σοβαρότερα» ίσως θέματα!!!

Την ίδια απάντηση έλαβα και από την αστυνομική διεύθυνση Κατερίνης, ότι δεν γνωρίζουν κάτι συγκεκριμένο ενώ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και αρμόδιος για τις σειρήνες τής πόλης τελείωσε την βάρδια του και ότι πληροφόρηση θα είχαμε θα μας την έδινε αύριο, εάν γνώριζε και αυτός.

Κατά παράδοξο τρόπο, και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης που επικοινώνησα μου δήλωσαν άγνοια του γεγονότος, κάπως δικαιολογημένα μάλλον εφόσον η Υπηρεσία βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Τί όμως στ’ αλήθεια συνέβη και οι σειρήνες τού πολέμου ήχησαν σήμερα στην Κατερίνη όπως και σε διάφορες άλλες πόλεις τής Ελλάδας;

Οι σειρήνες για να λειτουργούν χρίζουν συντήρησης σε τακτική βάση και συγκεκριμένα κάθε μήνα σε κάποιες λειτουργίες τους ενώ κάθε τρείς μήνες για άλλες λειτουργίες. Αυτό γίνεται τις Παρασκευές αλλά χωρίς να εκπέμπουν ηχητικό σήμα, δηλαδή δίχως να ακούγονται. Σήμερα όμως Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, από τεχνικό μάλλον λάθος οι σειρήνες τού πολέμου σήκωσαν στο πόδι τους πολίτες τρομοκρατώντας μας εφόσον δεν είχαμε καμιά ενημέρωση για το τί άραγε συμβαίνει ούτε καν προειδοποίηση ότι πρόκειται για άσκηση.

Υπενθυμίζω ότι, την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016, στα πλαίσια της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016», πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, εκεί όμως είχαμε εκ των προτέρων ειδοποίηση και περιμέναμε κάτι τέτοιο.

Ο λόγος ενεργοποίησης των σειρήνων σήμερα, ερευνάται από τις υπεύθυνες αρχές και ευελπιστούμε να έχουμε την κατάλληλη πληροφόρηση.

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο