ΣΕ «ΟΜΗΡΙΑ-ΟΜΗΡΕΙΑ» ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ DRONE ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 30.01.2017)

Με το ΦΕΚ 30.12.16/Β/4527 της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση χρήσης των Drone, το Σύστημα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), δίχως την απαραίτητη άδεια που θα πρέπει να χορηγείται από το αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Drones – Φώτο από το ελεύθερο διαδίκτυο

Αν και ισχύει πλέον η απαγόρευση αυτή από την 1η Ιανουαρίου 2017, το ζητούμενο είναι εάν όλα βαίνουν καλώς από την Πολιτική Αεροπορία για την απόκτηση της περιβόητης άδειας.

Σε επικοινωνία της διαδικτυακής Pieria.tv με το αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σήμερα 30.01.2017, πληροφορηθήκαμε ότι, η αίτηση για χρήση του Drone θα μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά αλλά και από κινητό τηλέφωνο με μια εφαρμογή η οποία θα είναι έτοιμη για χρήση από τις 15 Φεβρουαρίου 2017 και μετά. Θα λαμβάνεται το αίτημα από την αρμόδια Υπηρεσία για αξιολόγηση και θα δίδεται η απαραίτητη άδεια εάν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις του χρήστη.

Σε ερώτησή μας τί θα γίνει με τους δημοσιογράφους όταν προκύψει έκτακτο θέμα που θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα με χρήση Drone, μας είπαν ότι αυτό είναι ένα θέμα που συζητιέται από τους αρμόδιους για να δοθεί λύση.

Επίσης, είναι άξιον απορίας γιατί θα πρέπει σε κάθε πτήση να καταβάλει ο χρήστης αίτημα, το οποίο θα είναι χρονοβόρα η απάντηση, και να μη δίδεται μια άδεια ετήσια όπου και θα πρέπει να ανανεώνεται δωρεάν;

Κατά συνέπεια, έρχεται ταλαιπωρία για τους χρήστες των Drone, σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, εφόσον για κάθε πτήση πάνω από 50 μέτρα σε απόσταση και σε ύψος, θα χρειάζονται άδεια πτήσης για να μην υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει ο Νόμος. Προς το παρόν οι κυρώσεις θα είναι διοικητικές όπως πληροφορηθήκαμε, μετά όμως από την δημοσίευση της εφαρμογής για την άδεια πτήσης, οι παραβάτες θα έχουν και ποινικές κυρώσεις.

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο