Σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του επιχειρεί με μηχανήματα ο Δήμος Κατερίνης

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Σε επιφυλακή για τον χιονιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει να παρεμβαίνει, όπου απαιτείται, αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις χιονοπτώσεις και κυρίως τον παγετό, ο Δήμος Κατερίνης.

Και σήμερα, από νωρίς το πρωί, συνεργεία καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους, προκειμένου να λειτουργούν ομαλά οι συγκοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα οι  αλατιέρες και τα αποχιονιστικά μηχανήματα, επιχειρούν διαρκώς στις περιοχές Λόφου, Ράχης, Πέτρας, Άνω και Μεσαίας Μηλιάς, Φωτεινών, Ρητίνης, Καρυών.

Επιπλέον, τα συνεργεία δίνουν έμφαση, στο Ελατοχώρι και στο δρόμο που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου.

«Όλες οι υπηρεσίες με εντολή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη τέθηκαν σε ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση της χιονόπτωσης στο σύνολο του Δήμου» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος.

Καλούνται οι πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, οι οδηγοί να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους, αλλά και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

 

Pieria.tv – 2019


Μοιραστείτε το Άρθρο