ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ» ΒΕΡΟΝΙΚΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(12.07.2019)

 

Γιορτάζει και σήμερα η εκκλησία (όπως σχεδόν κάθε ημέρα τού έτους) μιά αγία της. Στις 12 Ιουλίου είναι η ημέρα τής αγίας Βερονίκης!!!

Δεν αντιλέγω, καλό το θρησκευτικό συναίσθημα όταν διενεργείται με αγαθή συνείδηση. Πολύ κακό όμως όταν την λατρεία και την τιμή την αποδίδει ο πιστός σε ένα φανταστικό και ανύπαρκτο πρόσωπο, θεωρώντας το «άγιο» και επικαλείται τις μεσιτείες του και την σωτηρία του.

Η «αγία» Βερονίκη εορτάζεται και… σώζει (;;;!!!) και όμως ήταν και αυτή κατασκεύασμα των παπάδων.

Ένα ανύπαρκτο πρόσωπο που το κατασκεύασαν εξαπατώντας τον θρησκευόμενο προσκυνητή. Η φανταστική ιστορία λέει ότι, ένα μαντήλι που είχε επάνω του το αποτύπωμα του προσώπου του Ιησού Χριστού, όπου μια γυναίκα τού σκούπισε τον ιδρώτα την ώρα που τον πηγαίνανε στον Γολγοθά κουβαλώντας τον σταυρό Του, ήταν η αιτία για το κατασκεύασμα τούτο.

Το μαντήλι αυτό, από τον πολύ θρησκευτικό φανατισμό τους, το ονόμασαν VERONICA που στα Λατινικά σημαίνει «αληθινή εικόνα» και σταδιακά το μαντήλι αυτό πήρε «σάρκα και οστά» και έγινε… γυναίκα με το όνομα Βερονίκη, ενώ στην συνέχεια το αγιοποίησαν και κατασκεύασαν την «αγία Βερονίκη», την οποίαν προσκυνά και επικαλείται ο θρησκευόμενος λαός που προσπαθεί από κάπου να πιαστεί, αγνοώντας ότι το θρησκευτικό κατεστημένο τον εξαπατά χάριν κέρδους.

Ο Ορθοδοξία παραποίησε ελαφρώς την ιστορία της Βερονίκης, και υποστηρίζει ότι ήταν η αιμορροούσα γυναίκα που θεράπευσε ο Χριστός (Ματθαίος: Θ’ 20-22) και από ευγνωμοσύνη η Βερονίκη φιλοτέχνησε τον ανδριάντα τού Χριστού και τόν έστησε μπροστά στο σπίτι της για να προσκυνείται από τους περαστικούς, ενώ στη βάση του ανδριάντα, λένε πως φύτρωσε βότανο που θεράπευε διάφορες ασθένειες!!! Στην εικόνα της σήμερα βαστά το μαντήλι με την φανταστική ιστορία περί του προσώπου τού Χριστού.

Ο Αδαμάντιος Κοραής γράφει για το μαντήλι τούτο και την «αγία» Βερονίκη τά εξής:

«Έφερεν άλλος μανδήλιον από την Ιερουσαλήμ τυπωμένον με του Χριστού το πρόσωπον, η βαρβαρότης το επίστεψε και με βάρβαρον όνομα το ονόμασε VERONICA (ήγουν VERA ICON, αληθής εικών) και εκ του ονόματος έπλασε παρά το μανδύλιον την «αγίαν» Βερονίκη (SAINTE VERONICA) διπλασιάζουσα τοιουτοτρόπως τα κέρδη των ιερωμένων. Ώ! πόσος θησαυρός ιερατικής εμπορίας»! (Επιστολή Τριών Επισκόπων).

Από τον καθένα εξαρτάται να συνεχίσει ή να διακόψει την λατρεία του σε φανταστικά και ανύπαρκτα πρόσωπα -δήθεν- «αγίων», και να στραφεί εκεί που πραγματικά υπάρχει ελπίδα για σωτηρία, στον Ιησού Χριστό τής Καινής Διαθήκης.

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο