Σκάνδαλα μεγατόνων στην Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αυστραλία. [άρθρο]

Μοιραστείτε το Άρθρο

1.006 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από πρεσβύτερους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τους δήθεν… ηθικούς!

του Γιώργου Οικονομίδη.

Από το 1950 άρχισε το δράμα μικρών παιδιών στην εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά (του… σατανά για κάποιους άλλους) στην Αυστραλία. Η άγουρη σάρκα τους φαίνεται να ήταν πόλος έλξης για τις σεξουαλικές διαστροφές πρεσβυτέρων της Οργάνωσης του Brooklyn που εξακολουθούν να το παίζουν… ηθικοί και «άγιοι»!!!

Είναι αυτή η Οργάνωση με τα εκατομμύρια δολλάρια ως έσοδα από την φυλλαδική της δράση ανά τον κόσμο.

Είναι αυτή η Οργάνωση που αυτοαποκαλείται ως η μόνη αληθινή πίστη του Ιεχωβά Θεού, ενώ κάθε άλλη δοξασία είναι καταδικασμένη για την κόλαση. Ποια κόλαση δηλαδή, εφόσον δεν πιστεύουν ούτε στην κόλαση ούτε στον Παράδεισο. Παράδεισος γι’ αυτούς είναι η γή, η οποία και θα αναδημιουργηθεί και πάλι για να κατοικούν μόνον οι… Μάρτυρες του Ιεχωβά με τά πρόβατα της Οργάνωσης, ενώ οι εκλεκτοί της Οργάνωσης θα ζούνε στον ουρανό και μόνο 144.000 στον αριθμό τους.

Είναι αυτή η Οργάνωση που το παίζουν ηθικότατοι και παρ’ όλα αυτά οι ημέρες αυτές στα Αυστραλιανά δικαστήρια γίνονται εφιάλτης και καταπέλτης για την… ηθική τους.

Jehovah's Witnesses hid child sex abuse cases 1

Παιδεραστία σε βαθμό που και ο διάβολος (ο πατέρας τους δηλαδή) δεν θα σκεφτόταν…! Πάνω από 1.000 αθώα παιδιά βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν βάναυσα από εξέχοντα μέλη και ηγέτες της Οργάνωσης αυτής, η οποία επιμελώς αποσιωπούσε τά καμώματα των μελών της. «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», όμως!

«Πα-τέρας», μέλος της οργάνωσης, βίασε τις 4 κόρες του και όταν αυτές ζήτησαν βοήθεια από πρεσβυτέρους της εκκλησίας τους, κουκουλώθηκε και αποσιωπήθηκε η υπόθεση λόγω… φιλίας και προσωπικής «εκτίμησης» πρεσβυτέρων και θύτη, και δεν έλαβαν σοβαρά υπ’ όψιν τις καταγγελίες. Αργότερα, και για «τα μάτια», έγινε η αποκοπή του μέλους αυτού από την εκκλησία τους, όχι για την σεξουαλική κακοποίηση αλλά για το… αμάρτημα του ψεύδους!!!

Ο πα-τέρας των κοριτσιών άσκησε έφεση κατά της απόφασης να τον αποκόψουν από την κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Mareeba στην περιοχή του Queensland, και κατά την εκδίκαση της έφεσης παραδέχτηκε την σεξουαλική κακοποίηση των κοριτσιών του. Λίγα χρόνια αργότερα όμως αποκαταστάθηκε και πάλι ως μέλος της εκκλησίας των ΜτΙ. Ο «πα-τέρας» αυτός, το 2004 καταδικάστηκε από την Αυστραλιανή δικαιοσύνη σε τριετή φυλάκιση.

Ο εκπρόσωπος της Βασιλικής Επιτροπής Angus Stewart (φώτο), είπε ότι, στα μάτια της εκκλησίας των ΜτΙ δεν θεωρείται η πράξη αυτή ως… αδίκημα!!!

Jehovah's Witnesses hid child sex abuse cases 4 -Angus Stewart

Περισσότερα από 1.000 μέλη των Μαρτύρων του Ιεχωβά έχουν αναγνωριστεί από την εκκλησία ως δράστες της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από το 1950, αλλά δεν καταγγέλθηκε ούτε μια περίπτωση στην αστυνομία. Ο λόγος εμφανής!!! Θέλησαν να κρατήσουν ζωντανή την σάπια άποψη περί της ηθικής τους… ακεραιότητας.

Μια 47χρονη –σήμερα- γυναίκα, κατέθεσε στην Βασιλική Επιτροπή του Σύδνεϋ ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως έφηβος από τον πρεσβύτερο Bill Neill, στην εκκλησία τους στο Narrogin, νότιο-ανατολικά του Πέρθ το 1980. Ο Neill έχει πλέον αποβιώσει.

Η γυναίκα αυτή ντρεπόταν να καταγγείλει τον βιασμό της έως τώρα, επειδή εξακολουθεί να είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά, και παντρεμένη με παιδιά σήμερα, ενώ πάσχει από νευρική κρίση και κατάθλιψη, ως αποτέλεσμα της κακοποίησης. Κοιμάται δε με υπνωτικά χάπια.

Μάρτυρας του Ιεχωβά, ο πρεσβύτερος Max Horley, είπε ότι είχε συνάντηση με το θύμα αλλά κατέστρεψε τις σημειώσεις που κρατούσε σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση, και το έκανε αυτό για να προστατεύσει το εκκλησίασμα και τα άτομα που εμπλέκονται, όπως είπε στον δικαστή Peter McClellan. Το ίδιο θα έκανε και σήμερα εάν χρειαζόταν, είπε στον δικαστή όταν ρωτήθηκε, και αυτό είναι πρακτική της οργάνωσης για λόγους προστασίας του κύρους της.

Δεν τους ενδιαφέρει καθώς φαίνεται η προστασία των παιδιών και ο βιασμός τους σε σώμα και ψυχή, αλλά γι’ αυτούς το κύρος της οργάνωσης έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων από την ακρόαση ενώπιον του επικεφαλής επιτρόπου της Αυστραλιανής Δικαιοσύνης Peter McClellan θα ακουστούν δύο επιζώντες της κακοποίησης και άλλοι 15 μάρτυρες, περιλαμβανομένων των πρεσβυτέρων της εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Jehovah's Witnesses hid child sex abuse cases 5

Η Επιτροπή έλαβε μαρτυρία από 57 άτομα που είχαν το θάρρος να μιλήσουν για την κακοποίηση από πρεσβυτέρους της εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αυστραλία.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

www.BibleMedia.tv

www.sporeas.gr

 

Πληροφορίες από τις ηλεκτρονικές εφημερίδες:

theguardian.com

abc.net.au

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΕΔΩ:

 

 

 


Μοιραστείτε το Άρθρο