ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΙΠΙΤΣΑΣ ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης 

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος) 

www.Pieria.tv (13 Μαΐου 2019)

 

Ένα σοβαρό πρόβλημα -ή σκάνδαλο εάν προτιμάτε- εγείρεται με την υποψηφιότητα τής αντιδημάρχου και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Πιπίτσας Μακρίδου, όπου κατεβαίνει με τον συνδυασμό «Πολίτες σε δράση» τού δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.

Την ερχομένη Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα σε μάρτυρα (φωτογραφία), η Πιπίτσα (Παρθένα) Μακρίδου, δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης για παρανομίες και παρατυπίες οι οποίες ζημίωσαν χρηματικά και λειτουργικά το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης την εποχή που ήταν πρόεδρος, και το γνώριζε αυτό εκ των προτέρων. Παρόλα αυτά ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης την συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του.

Στην αναφορά που έγινε εναντίον της Πιπίτσας Μακρίδου, την κατηγορούν για παράβαση καθήκοντος ώς να μην εκτελούσε τελεσίδικες και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις με συνέπεια να ζημιωθεί το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης με μεγάλα ποσά λόγω τόκων. Επίσης συνέταξε προϋπολογισμό τον Νοέμβριο του 2016 μετά από έγγραφο της αποκεντρωμένης ότι άρχισε εις βάρος της έρευνα για αστική ευθύνη αιρετών.

Η αναφορά περιέχει άλλους 10 λόγους με τα αντίστοιχα έγγραφα, ότι έκανε αναθέσεις σε δικηγόρους χωρίς αποφάσεις του ΔΣ, απειλούσε τους εργαζόμενους ότι θα τους διώξει αν δεν παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά, και διάφορα άλλα.

Οι δικαστικές αποφάσεις ήταν 232.000 ευρώ, υπάρχει ένα πρόστιμο 130.000 ευρώ επειδή δεν έγραψε στον προϋπολογισμό τις εργοδοτικές εισφορές συν κάποια άλλα πρόστιμα που ήρθαν μετά, λόγω της κακοδιοίκησης της, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» με το Άρθρο 10 για τα Κωλύματα εκλογιμότητας και ασυμβίβαστα, γράφει μεταξύ άλλων για ποιους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η υποψηφιότητα στις εκλογές:

  1. Κώλυμα εκλογιμότητας συντρέχει για όσους έχουν εκπέσει από οποιοδήποτε αιρετό αξίωμα τους, κατόπιν αμετάκλητης καταδίκης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περ. γ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 236, καθώς και για όσους έχουν εκπέσει από το αιρετό αξίωμα τους, κατόπιν πειθαρχικού παραπτώματος, κατά τις διατάξεις του άρθρου 233.

Στις 14 τού μήνα τί θα γίνει εάν και εφόσον καταδικαστεί η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με τον Σάββα Χιονίδη, Πιπίτσα (Παρθένα) Μακρίδου; Θα έχει πρόβλημα ο συνδυασμός τού Χιονίδη ή όχι; Θα εκπέσει από το αξίωμα της η κυρία Μακρίδου λόγω τυχόν καταδίκης της ή όχι;

Εκτός εάν πέσει «σύρμα» και «δάκτυλος» όπως γίνεται συχνά. Και ο νοών νοείτο.

Θα επανέλθω…

ΠΙΠΙΤΣΑ ΜΑΚΡΙΔΟΥ-ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

 

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός για να θέτω τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο