ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(27/02/2019)

 

Αδιανόητο και ανόητο είναι αυτό που αντικρίζει το μάτι τού ανθρώπου σε Μονάδες τής ΔΕΥΑ Κατερίνης τού κυρίου Δρούγκα.

Στην Παραλία Κατερίνης, υπάρχει αντλιοστάσιο τής ΔΕΥΑΚ όπου επεξεργάζεται τά λύματα. Βρίσκεται κοντά σε κατοικίες καθώς και σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Είναι περιφραγμένη μονάδα όμως στον αύλειο χώρο του βρίσκονται πεταμένα σκουπίδια και μπάζα που δεν κολακεύουν την υπηρεσία και κατ’ επέκτασιν τον Δήμο Κατερίνης όπου υπάγεται η ΔΕΥΑΚ.

Αυτή την εικόνα (στο βίντεο) αντικρίζουν περαστικοί, επισκέπτες και τουρίστες που διαμένουν στα γύρω ξενοδοχεία, και την εικόνα αυτή την διηγούνται στις χώρες τους όταν επιστρέφουν.

Καθώς φαίνεται όμως, ο πρόεδρος τής ΔΕΥΑ Κατερίνης Φώτης Δρούγκας, ή το έχει σύστημα να πετά και να εναποθέτει μπάζα και σκουπίδια στις μονάδες τής ΔΕΥΑΚ ή απλά δεν ενδιαφέρεται για την σωστή λειτουργία τής υπηρεσίας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία κατοίκων.

Επισκέφθηκα, μετά από καταγγελίες κατοίκων τής Καλλιθέας, την μονάδα ύδρευσης τού χωριού όπου υδροδοτούνται τα χωριά Περίσταση, Καλλιθέα και μέρος τής Παραλίας Κατερίνης.

Γύρω και σχεδόν επάνω στην μονάδα, βρίσκονται πεταμένα μπάζα και σκουπίδια καθώς και κομμάτια ασφάλτου που τά έσπασε μηχάνημα κατασκευής δρόμων. Στην μονάδα αυτή υπάρχει γεώτρηση 30 μέτρων βάθους όπου και αντλείται το πόσιμο νερό για τους κατοίκους καταναλωτές. Ο γύρω υδροφόρος ορίζοντας που καλύπτεται από μπάζα και σκουπίδια, απορροφά τά λύματα των μπαζών όταν βρέχει και μουσκεύουν, και κατά συνέπεια ποτίζεται ο χώρος από τά υγρά των σκουπιδιών που καταλήγουν στην γεώτρηση.

Μια άλλη μονάδα τής ΔΕΥΑΚ στην Καλλιθέα, λίγα μόλις μέτρα και αυτή από κατοικίες, όπου υδροδοτεί τούς γεωργούς για πότισμα χωραφιών, καλύπτεται και αυτή από αγριόχορτα, μπάζα και σκουπίδια, δίχως να ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων για το χάλι αυτό που καταγράφεται από την κάμερά μας.

Οι κάτοικοι τής Καλλιθέας ζητούν από τον πρόεδρο τής ΔΕΥΑΚ κύριο Φώτη Δρούγκα να μεριμνήσει για την αποκατάσταση αυτού τού απαράδεκτου, επικίνδυνου και ανθυγιεινού φαινομένου, καθότι και μικρά παιδιά παίζουν στους χώρους εκείνους ενώ τά καλοκαίρια τα φίδια μπαίνουν έως και μέσα στα σπίτια τους.

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο