ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΨΟΥΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(18-08-2019)

 

Σύνηθες είναι το φαινόμενο στην Κατερίνη -και όχι μόνο- τα περισσότερα άδεια οικόπεδα να βρίσκονται σε κατάσταση εγκατάλειψης με συνέπεια τά αγριόχορτα να ξεπερνούν το ανθρώπινο ύψος.

Αυτό, ειδικά το καλοκαίρι, έχει ώς αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνο πυρκαγιάς αλλά πολύ περισσότερο όταν έχουμε σταυροδρόμια καρμανιόλες στα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα, να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος λόγω κακής ή και καθόλου ορατότητας από το ύψος των αγριόχορτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έκανα ρεπορτάζ για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση κάποιων ιδιοκτητών που αδιαφορούν για την ασφάλεια των άλλων.

Ειδικά στο εν λόγω οικόπεδο προκλήθηκε πυρκαγιά στα ξερόχορτα, δείτε ΕΔΩ. Επίσης, ρεπορτάζ μου για το συγκεκριμένο σημείο δείτε ΕΔΩ.

Πέραν όμως αυτών που θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να τιμωρούνται παραδειγματικά, ευθύνη έχει κι ο Δήμος όπου θα πρέπει με τα συνεργεία του να καθαρίζει τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και να προβαίνει στην αποψίλωση των χόρτων χρεώνοντας υπέρογκα -προς παραδειγματισμό- τον εκάστοτε αδιάφορο ιδιοκτήτη.

Μια τέτοια περίπτωση -από τις δεκάδες που υπάρχουν στην πόλη μας- έχουμε και στην περιοχή τού Σταθμού, και συγκεκριμένα στην διασταύρωση των οδών Πριάμου και Ανδρομέδος. Λίγο καιρό πριν, ο Δήμος αποψίλωσε τις γωνίες των παρακείμενων οικοπέδων αλλά δυστυχώς και πάλι τά αγριόχορτα έφτασαν στο ύψος που βλέπετε στις φωτογραφίες, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που διανύουμε αυτές τις διασταυρώσεις να το κάνουμε με την «ψυχή στο στόμα» όπου πιθανώς και να βγεί η ψυχή από το στόμα εάν δεν προσέξει κάποιος οδηγός.

Η ορατότητα μηδενική, το πέρασμα γίνεται στην «τύχη» με την ελπίδα να μην έρχεται από τά πλάγια κάποιος απρόσεκτος ή βιαστικός οδηγός.

Αυτό δημιουργεί ψυχική οδύνη και κίνδυνο για την σωματική ασφάλεια μας όσο ο Δήμος επιτρέπει αυτό το χάλι και την αδιαφορία των ιδιωτών.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ επίκειται η παρέμβαση τού Δήμου για την αποψίλωση και τον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων για αποσόβηση τού κινδύνου πυρκαγιάς καθώς και για την ασφάλεια των οδηγών. Υπάρχει Νόμος που επιβάλει τούς Δήμους στον καθαρισμό των ιδιωτικών οικοπέδων με χρέωση τού ιδιώτη. Ας τον εφαρμόσουν λοιπόν για την ασφάλεια μας.

Εκτός εάν δεν τους ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών…!

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο