Στον Άρειο Πάγο η «φούσκα» των 600 δις

Μοιραστείτε το Άρθρο

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευσταθίου Σπυροπούλου, άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου σε βάρος της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου (2013), η οποία επί της ουσίας δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δις δολαρίων, που έχουν κατατεθεί σε αλλοδαπή τράπεζα επενδύσεων. 

Η αναίρεση ασκήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η επίμαχη απόφαση έχει ελλιπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Εάν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, τότε η πρωτόδικη απόφαση εξαφανίζεται, δηλαδή δεν θα μπορεί να την επικαλεστεί ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος έγινε γνωστός κραδαίνοντας τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, εξαλείφοντας έτσι και τη βάση της επιχειρηματολογίας του.

Σημειώνεται όμως ότι η εν λόγω απόφαση έχει καταστεί αμετάκλητη, καθώς από το 2013 παρήλθε η σχετική προθεσμία χωρίς να ασκηθεί τότε αναίρεση, όπερ σημαίνει ότι η δίκη δεν μπορεί να ξαναγίνει, ακόμα κι αν ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την αναίρεση.

Διαβάστε την συνέχεια στο zougla.gr

 

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο