Συνάντηση της βουλεύτριας Μπέττυ Σκούφα για εργόσημο

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ

Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

Συνάντηση της βουλεύτριας Μπέττυ Σκούφα για εργόσημο, ΑΠΔ και συνταξιούχους που ασκούν αγροτική δραστηριότητα

Πολύ εποικοδομητική συνάντηση για σοβαρά αγροτικά θέματα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 17/3, με τη συμμετοχή της βουλεύτριας Πιερίας Σκούφα Μπέττυς, του βουλευτή Ημαθίας Ουρσουζίδη Γιώργου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Η συνάντηση αφορούσε, στο εργόσημο των μετακλητών εποχικών εργατών γης και στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών αγοράς του.

Μεταφέρθηκε η ανησυχία των αγροτών για την γραφειοκρατία και την αναποτελεσματικότητα, που αφορά στο θέμα της συνεχούς πρόσληψης – απόλυσης εργατών μέσω της διαδικασίας με ΑΠΔ, τονίζοντας την δυσλειτουργία του συγκεκριμένου μέτρου, που σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση για τους αγρότες, αλλά και επιπλέον φόρτο εργασίας που θα προκύψει στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Θα ακολουθήσει, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, νέα συνάντηση με συμμετοχή του Αναπλ. Υπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου και ενδεχομένως του Προέδρου του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη.

(Ήδη η διαδικασία μετάκλησης για τους αλλοδαπούς εργάτες, έχει εξορθολογιστεί και έχει περιοριστεί στο ελάχιστο το κόστος μετάκλησης, αφού μετά την εφαρμογή του ΕΦΚΑ (από 1.1.2017) δεν υφίσταται πλέον η προκαταβολή ασφαλιστικών εισφορών.)

Τέλος, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, ότι οι συνταξιούχοι αγρότες και μη, που ασκούσαν αγροτική δραστηριότητα, πριν την εφαρμογή του νόμου (4387/12.5.2016), δεν πρόκειται να υποστούν καμία περικοπή στις συντάξεις τους.


Μοιραστείτε το Άρθρο