ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Η ευαισθησία που διέπει την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με την εξήντα και δύο χρόνων πολυσύνθετη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα και πέρα του Ελλαδικού ορίζοντα, υλοποιείται με μία ακόμη εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα.

Αυτή τη φορά παρουσιάζοντας τη συναυλία με έργα του μεγάλου λαϊκού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, με ακροατήριο τους έγκλειστους συνανθρώπους μας των φυλακών Γρεβενών. Άλλωστε η μουσική δεν έχει φραγμούς, σύνορα και όρια.

ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ 17.01.2016. ΝΟ.2 (24).

  Η συναυλία της χορωδίας και ορχήστρας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης  πραγματοποιείται την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στις 12 το μεσημέρι και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του σωφρονιστικού καταστήματος των Γρεβενών για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, με γνώμονα την αξιοπρέπεια, τον ανθρωπισμό και την ενίσχυση της επανένταξης τους.

Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «ουζερί Τσιτσάνης», παρουσιάζει μέρος του σημαντικού έργου του κορυφαίου λαϊκού συνθέτη με απόδοση των τραγουδιών από σολίστες, χορωδούς και ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, σε μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη.

ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ 17.01.2016. ΝΟ.2 (17).

Με αφορμή την συναυλία ο κ. Μαυρίδης, επισημαίνει:

«Η χορωδία και γενικότερα η Εστία πέρα από το πολιτιστικό πλαίσιο, κινείται με κατευθυντήρια αναφορά την προσφορά στο κοινωνικό περιβάλλον, δημιουργώντας και παρουσιάζοντας μουσικά και όχι μόνο σύνολα με όλο το φάσμα του μουσικού ορίζοντα. Με ξεχωριστή χαρά και ικανοποίηση αποδεχθήκαμε να συνεργαστούμε με τις δημιουργικές δομές των φυλακών Γρεβενών, που ορθά κινούνται στη φιλοσοφία της μη αποκοπής των κρατουμένων από τον κοινωνικό ιστό. Το ακροατήριο του σωφρονιστικού ιδρύματος της παραμεθόριας Μακεδονικής πόλης θα απολαύσει το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε πρόσφατα, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του λαϊκού μας δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, ενός έργου που παραμένει πάντα επίκαιρο και διαχρονικό.»
ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ 17.01.2016. ΝΟ.2 (18).

Στην ενορχήστρωση της συναυλίας ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης και στην τεχνική υποστήριξη οι Δημήτριος Τσακνάκης και Αθανάσιος Μπατάλας.

  Τραγουδούν, Μαρία Δραγασιά και Δημήτριος Δριστάς.

  Παρουσίαση-ροή προγράμματος, Περικλής Χατζηγιάννης.

  Καλλιτεχνική διεύθυνση, Ευθύμιος Μαυρίδης.

 

Επιμέλεια δημοσιεύματος: www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment