Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για την αντιμετώπιση κινδύνων, από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό της περιόδου 2022-2023.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Στον Κολινδρό, Ιστορική έδρα του δήμου Πύδνας-Κολινδρού, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3-11-2022 σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του δήμου, με θέμα: “Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023”.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Παραλυκίδης που προήδρευσε στη σύσκεψη, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους εκπροσώπους των φορέων, τους μετέφερε χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Αναστασίου Μανώλα, ο οποίος απουσίαζε λόγω συμμετοχής του σε πολυεθνικό συνέδριο. Παράλληλα τους ευχαρίστησε για την άψογη έως τώρα συνεργασία τους.

Στην εισήγησή του επεσήμανε ότι ο δήμος από νωρίς προγραμμάτισε την εκτέλεση προληπτικών αντιπλημμυρικών έργων και συνεργάστηκε έγκαιρα με την Περιφερειακή Ενότητα Ν. Πιερίας για την προτεραιοποίηση στον καθαρισμό των ρεμάτων του δήμου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και δίδεται στην πρόληψη, με τον  καθαρισμό ρεμάτων, καναλιών και φρεατίων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες προβλημάτων, ενώ παράλληλα γίνονται καθημερινές  παρεμβάσεις για την βελτίωση της καταστάσεως. Ο κ. Αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες για την  ετοιμότητα και εγρήγορση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών του δήμου, καθώς και για την ετοιμότητα του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ακόμη, επεσήμανε τη σοβαρότητα στον  έγκαιρο προγραμματισμό όλων των εμπλεκομένων  φορέων ώστε η αντιμετώπιση να είναι  αποτελεσματική και οικονομικά σωστή σε πιθανές πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό, εν όψει της επερχομένης χειμερινής περιόδου

Συζητήθηκαν διεξοδικά  θέματα ετοιμότητος και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος, καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες για την  αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα φαινόμενα αυτά.

Η επαγρύπνηση των Πρόεδρων των Κοινοτήτων του δήμου σε συνδυασμό με την αγαστή συνεργασία τους,  θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων.

Πρόθεση του δήμου είναι διαπιστωθείσες παραλήψεις του παρελθόντος να μην επαναληφθούν.

Στην σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύδνας Κολινδρού  κλήθηκαν και παραβρεθήκαν:

Η Διοικητής του Α.Τ Πύδνας-Κολινδρού κ. Θεολογία Ψωμιάδου, ο Αναπληρωτής Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Πιερίας και Διοικητής της Π.Υ. Κατερίνης κ. Δημήτριος Κραγιόπουλος, ο Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ν. Πιερίας κ. Νικόλαος Χηνόπουλος,  ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε κ. Κωνσταντίνος Μαλάμης, ο Προϊστάμενος  του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κολινδρού κ. Χρυσοβαλάντης Παπαδόπουλος, Τοπικός Αστυνόμος Κολινδρού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Αιγινίου κ. Θεόδωρος Κογκετσίδης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου κ. Θωμάς Γκέκας.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο