ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 23/08/2017)

 

Σε συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης τής Κατερίνης προέβη το Ινστιτούτο Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πιερίας στις 22 Αυγούστου 2017 σε γνωστό ξενοδοχείο τής πόλης.

Στην συνέντευξη τύπου αναπτύχθηκαν οι σκοποί που ήρθε να υπηρετήσει το Ινστιτούτο και οι μέθοδοι που θα εργαστεί για την επίτευξη των σκοπών τους.

Τα μέλη του Ινστιτούτου έδωσαν στοιχεία για τις πρώτες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έλαβαν για τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό και την διεθνή προβολή της χώρας.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν και μέλη του Ολυμπιακού Ινστιτούτου Ελιάς (Ο.Ι.Ε.), από το οποίο αντλεί τεχνογνωσία και υποστήριξη το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Ο φορέας είναι ανοικτός για όλους και συγκροτείται από Έλληνες ενεργούς πολίτες που κατοικούν, εργάζονται ή έχουν επιχειρηματική δράση στο Νομό Πιερίας.

Το Ι.Π.Α.Π. (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ) επιχειρεί με καινοτόμες πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις να αναδείξει, να προβάλλει και να αξιοποιήσει, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, όλες τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της Πιερίας, που απορρέουν από τον πολιτισμό και την ιστορία της, που απορρέουν από τους καρπούς της γης της και τις ομορφιές της φύσης της.

Όλη η επιχείρηση υπόσχεται χιλιάδες θέσεις εργασίας οι οποίες θα απορροφηθούν επί τω πλείστον από την Πιερία αλλά και από τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο.

Σε ερώτησή μου στον κύριο Γιάννη Δράκο, ότι επειδή όλη αυτή η επιχείρηση ακούγεται αγγλιστί ώς “too good to be true” (πολύ καλό για να είναι αλήθεια), με ποιό ποσοστό υλοποίησης τής προσπάθειας αυτής θα είναι ευχαριστημένοι, απάντησε ότι επειδή αγαπάει τον τόπο του δέν βλέπει περίπτωση αποτυχίας. Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι, σε έξι (6) μήνες από σήμερα θα πέσουν οι υπογραφές για το έργο, όπως δήλωσε ο κύριος Δράκος για το χρονικό αυτό περιθώριο.

Δημοσιεύουμε αποκλειστικά ολόκληρη την πρώτη, για τον φορέα, συνέντευξη τύπου, για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα του νεοσύστατου Ινστιτούτου που είναι «Μη Κερδοσκοπικός Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός φορέας».

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο