Σύλληψη 90χρονου που τάϊζε άστεγους.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ο νέος νόμος που επεκτείνεται στις πολιτείες των ΗΠΑ θέλει να εξαφανίσει τους άστεγους.

Σύλληψη 90χρονου που τάϊζε άστεγους.

Ο 90χρονος Άρνολντ Άμποτ συνελήφθη στη Φλόριντα των ΗΠΑ επειδή τάιζε άστεγους στον δρόμο. Στην περιοχή έχει ψηφιστεί νόμος, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να μοιράζει κανείς φαγητό στους άστεγους σε δρόμους που βρίσκονται κοντά σε σπίτια και εστιατόρια. Ο Άμποτ ταΐζει τους άστεγους από το 1991. Συνελήφθη μαζί με άλλα τρία μέλη της οργάνωσης “Αγάπα τον Γείτονά σου” την ώρα που μοίραζε φαγητό και κινδυνεύει με φυλάκιση 60 ημερών και πρόστιμο 500 δολαρίων.

Ο ίδιος δηλώνει πως θα συνεχίσει να μαγειρεύει κάθε εβδομάδα για όσους ζουν στον δρόμο. «Με συνέλαβαν για τη σίτιση των άστεγων και έλαβα κλήτευση να εμφανιστώ στο δικαστήριο», λέει ο κύριος Άμποτ στη σελίδα του στο Facebook. «Ωστόσο, τάισα μόνο 4 άτομα, προτού ένας αξιωματικός μού πει “άσε κάτω το πιάτo” και με πάρει μαζί του στο αυτοκίνητο της αστυνομίας. Όταν πήρα τελικά πίσω την τροφή, την έβαλα στο φορτηγό μου και μοιράστηκε στους άστεγους που μας ακολουθούσαν».

Ο νόμος απαγόρευσης της σίτισης των άστεγων εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, με πρόσχημα την ασφάλεια και την καθαριότητα των πόλεων, ενώ τώρα συζητάται η εφαρμογή του και στο Λος Άντζελες. Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν πως βασικός στόχος είναι η εξαφάνιση αυτών των ανθρώπων, τους οποίους οι αρχές εγκαταλείπουν στη μοίρα τους και ουσιαστικά τους κρύβουν κάτω από το χαλί.

Πηγή: doctv.gr

Επιμέλεια: www.sporeas.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο