Σύσκεψη υψίστης σημασίας στο Δημαρχείο Κατερίνης για τη αερογέφυρα Κορινού.

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Οικονομίδης.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (10).Σύσκεψη υψίστης σημασίας έγινε στο Δημαρχείο Κατερίνης το μεσημέρι τής Δευτέρας 31 Μαρτίου, με κυβερνητικούς παράγοντες του Υπουργείου Μεταφορών και εκπροσώπους της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ για τό φλέγον θέμα τής κατεδάφισης τής αερογέφυρας τού Κορινού.

Υπενθυμίζουμε ότι τήν περασμένη Πέμπτη 27 Μαρτίου οι κάτοικοι τού Κορινού διαδήλωσαν την δυσαρέσκεια τους για την απόφαση του υπουργείου να κατεδαφίσει την γέφυρα δίχως να κατασκευάσει πρώτα τήν νέα που θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποκοπεί σχεδόν εντελώς ο Κορινός από τήν πρόσβαση στόν Διεθνή δρόμο πρός Θεσσαλονίκη και Κατερίνη αντίστροφα. Προέβησαν δε και στόν συμβολικό αποκλεισμό τής Εθνικής Οδού στό ρεύμα πρός Θεσσαλονίκη.

Πάντα αποφασισμένοι οι κάτοικοι του Κορινού να μήν επιτρέψουν τό καταστροφικό, όπως τό χαρακτηρίζουν, έργο της κατεδάφισης, έδωσαν ραντεβού τό πρωΐ τής Δευτέρας στην πλατεία τού Δημαρχείου, για να δείξουν πρός πάσα κατεύθυνση, τήν αποφασιστικότητα τους νά μή  ενδώσουν στην κυβερνητική απόφαση.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (6).Η πλατεία κατακλύστηκε από διαδηλωτές κάθε ηλικίας, με υπεροχή τής νεολαίας στην πρώτη γραμμή. Θέλουν να συνεχίσουν κανονικά τίς σχολικές τους συνήθειες μέ τά συνήθη δρομολόγια μέσω τής γέφυρας, και όχι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα επιπλέον για να πάνε στό σχολείο τους. Θέλουν να έχουν σίγουρη πρόσβαση στό Νοσοκομείο και σέ χρόνο κανονικό νά έρχονται τά ασθενοφόρα στήν πόρτα τους όταν τά χρειαστούν… αχρείαστα να είναι.

Μέ τήν κατεδάφιση τής γέφυρας κατεδαφίζεται και η ζωή τών κατοίκων, εφόσον θα πληγεί η περιοχή με τόν αποκλεισμό και τόν μαρασμό που θέλει τό Υπουργείο Μεταφορών να τούς επιβάλει. Θα πληγεί και ο τουρισμός τής περιοχής δίχως τήν ομαλή πρόσβαση τών τουριστών που κάθε έτος κατακλύζουν τίς όμορφες και καθαρές θαλάσσιες ακτές τού Κορινού.

Η καθιερωμένη συνάντηση με τούς παράγοντες καθυστέρησε πέραν του δίωρου και αυτό εξόργισε τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να αποκλείσουν τήν κεντρική είσοδο τού Δημαρχείου μή αφήνοντας τήν είσοδο ή τήν έξοδο τών πολιτών ενώ αστυνομική δύναμη παρατηρούσε διακριτικά τήν κατάσταση.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (7).Σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα έκανε τήν εμφάνισή του και ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος και τό πλήθος σώπασε υποδέχοντας τον με τό επιφώνημα “άξιος”.

Μετά από 10 λεπτά περίπου οι διαδηλωτές ελευθέρωσαν τήν είσοδο του Δημαρχείου.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων άρχισε επιτέλους η καθυστερημένη σύσκεψη με τόν Δήμαρχο Κατερίνης κύριο Σάββα Χιονίδη να συντονίζει την όλη συζήτηση.

Ο Δήμαρχος έδωσε τόν λόγο και στόν Μητροπολίτη κύριο Γεώργιο όπου και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιάς λογικής λύσης ούτως ώστε καί η εταιρία κατασκευής να κάνει τό έργο της αλλά και η Πιερία να μή πληγεί από μιά τυχόν κατεδάφιση. Τόνισε ότι συντάσσεται ανεπιφύλακτα με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής αλλά και τής κοινωνίας.

Σύσσωμοι οι διοικητικοί παράγοντες του Νομού εναντιώθηκαν στα σχέδια της κατεδάφισης, με τους κυβερνητικούς και τεχνικούς πολιτικούς μηχανικούς καθώς και αντιπροσώπους τής Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, να ακούν με προσοχή τίς θέσεις και αποφάσεις που εναντιώνονται στά σχέδιά τους.

Τά “αίματα άναψαν” σε κάποια στιγμή με απειλές να εκτοξεύονται εναντίον τής εταιρίας για την κατεδάφιση.

Το ρεπορτάζ τρέχει με τά κύρια σημεία τής σύσκεψης που παρακολουθείτε στό Βίντεο.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (5).

 

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (6).

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (2).

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (7).

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (8).

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (9).

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (11).

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (13).

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (14).

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΘΕΜΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ (15).

 

Διαβάστε και επίσης και δείτε:

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ – ΒΡΑΧΟΙ ΟΙ ΚΟΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ.

 

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

www.sporeas.gr


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment