ΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΜΝΕΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 20.01.2017)

ΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Μετά από καταγγελίες που μας έγιναν για τον χώρο των ζώων στο Πάρκο Κατερίνης, και στην επίσκεψή μου για την φωτογράφιση, παρατήρησα τους χώρους των ζώων που φιλοξενούνται εκεί από τον Δήμο.

Δυστυχώς με την βροχή παρατηρούνται λίμνες στον χώρο των ζώων και τα ίδια τα ζώα επιβιώνουν μέσα στο νερό και στην λάσπη. Απαράδεκτη εικόνα για μονίμως φιλοξενούμενα ζώα από έναν οργανισμό όπως ο Δήμος.

Συνθήκες που δεν συνάδουν με το πνεύμα των πολιτισμένων Δήμων και το γράμμα του Νόμου για την ομαλή συνθήκη διαβίωσης των αιχμαλώτων ζώων προς επίδειξη.

Εμφανής ο μαρασμός των ελαφιών με τέτοιες καιρικές συνθήκες σε αιχμαλωσία, κάτι που δεν θα είχαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε σε διάφορες καταγγελίες για την αιχμαλωσία ζώων

Το Υπουργείο Παιδείας, τον Ιανουάριο του 2016, απέστειλε εγκύκλιο στις αρμόδιες υπηρεσίες για τις σχολικές εκδρομές, ζητώντας «την αποφυγή χώρων στους οποίους βρίσκονται ζώα σε αιχμαλωσία με σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση, καθώς αυτό δεν συνάδει με τις γενικές αρχές της εκπαίδευσης».

Ποιος αρνείται ότι και στο Δημοτικό μας Πάρκο έρχονται μαθητές δημοτικών σχολείων αντικρίζοντας τα αιχμάλωτα ζώα ωσάν να είναι pets;

Ο σύμβουλος του υπουργού για θέματα Πολιτισμού, Δικαιωμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Θέμης Δημητρακόπουλος, έκανε την εξής δήλωση- καταγγελία: «Δυστυχώς το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει έτοιμο νομοσχέδιο που απαγορεύει την αιχμαλωσία των ζώων και το κρατάει στο συρτάρι του».

Εύλογο είναι ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι του Δήμου να καταλάβουν ότι, ναι μεν καλή η θέα των ζώων από κοντά (όταν πρέπει να βρίσκονται εκεί), αλλά -δυστυχώς για κάποιους- αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό ενάντια στα άγρια ζώα τα οποία στερούνται το φυσικό τους περιβάλλον και αναγκάζονται να ζούνε στην αιχμαλωσία και περισσότερο κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, όπως τα ζώα και τα πτηνά του Πάρκου Κατερίνης, περιτριγυρισμένα από λάσπη και λιμνάζοντα νερά.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο