ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(23-09-2019)

 

Θετικό βήμα είναι αυτή η παρέμβαση τού δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, να ζητήσει την απομάκρυνση όλων αυτών τών ενοχλητικών και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων, όπου χαλούν την καλαισθησία (έαν καθ’ υπόθεσιν υπάρχει) στην πόλη τής Κατερίνης, πέραν τών κινδύνων που εγκυμονούν για τους οδηγούς. Δυστυχώς, επειδή συνηθίσαμε σ’ αυτή την πόλη και ιδιαίτερα στον Δήμο Κατερίνης “να κρατάμε μικρό καλάθι στά τόσα κεράσια” που μας κερνούν, ευχόμαστε να είναι πραγματική η κίνηση αυτή και διαρκής, και αυτό διότι χορτάσαμε μέχρι αηδίας από υποσχέσεις και διατάξεις στον Δήμο Κατερίνης από την προηγούμενη διοίκηση.

Συγκεκριμένα, το ίδιο έκανε το 2016 για τις πινακίδες και τις αφίσες η τέως δημοτική αρχή με δήμαρχο τον νυν βουλευτή ΝΔ Πιερίας Σάββα Χιονίδη, όμως παρέμεινε μόνο στα λόγια και στα δελτία τύπου για να δείξει δήθεν έργο. Ο τότε αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα της δημοτικής αστυνομίας, Χρήστος Λεμονόπουλος, έγραφε μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αφισσορύπανση είναι δυσφήμιση και όχι διαφήμιση. Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση, θεωρούμε ότι οι προσπάθειές μας και η πρόθεσή μας να μη δείξουμε καμία απολύτως ανοχή, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Δηλαδή, έλεγε ο Λεμονόπουλος ότι θα κατέβουν όλες οι πινακίδες και οι αφίσες που “κοσμούν” τους τοίχους και τις κολόνες διότι είναι παράνομες και κατά συνέπεια ώς παράνομες θα αντιμετωπιστούν (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Έλα όμως που όχι μόνο δέν τις κατέβασε, απεναντίας τις ενίσχυσε με αφίσες τού Δήμου Κατερίνης για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) όπου σε κάθε σχεδόν κολόνα και γωνία τής πόλης έβλεπες αυτά τά εκτρώματα τού Δήμου.

Αυτά δηλαδή:

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

ΑΡΧΕΙΟ

Εκτός αυτού, με την ανακοίνωση τού Δήμου Κατερίνης το 2016 για τις ανεξέλεγκτες αφισοκολλήσεις, γνωστή διαφημιστική εταιρία στην Κατερίνη, ζήτησε συνάντηση μαζί μου για να καταγγείλει το εξής: Έκαναν πρόταση στον Δήμο να τοποθετήσουν σε επιλεγμένα σημεία τής πόλης φωτιζόμενα «καλούπια» με τζάμι μπροστά, όπου μέσα θα έβαζαν οι διαφημιζόμενοι τά διαφημιστικά τους και όχι ανεξέλεγκτα στις κολόνες ή όπου αλλού, δείχνοντας τους μάλιστα και τις μακέτες όπως υπάρχουν και στο εξωτερικό. Και όλο αυτό το κόστος θα το επωμιζόταν η ίδια η εταιρία ώς δώρο στον Δήμο, μετά από την ανακοίνωση τους για παράνομη αφισοκόλληση. Ο Δήμος όμως τού Χιονίδη… αρνήθηκε αυτή την προσφορά!!!

Έρχεται τώρα η νέα Δημοτική Αρχή με τον Κώστα Κουκοδήμο να ανακοινώσει τά ίδια με την απελθούσα αρχή, και ευχόμαστε να εννοεί αυτό που λέει και να καθαρίσει η πόλη από την αφισσορύπανση.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου τού Δήμου Κατερίνης.

Ξεκίνησαν οι καθαιρέσεις παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε όλον τον δήμο Κατερίνης

Την διαδικασία απομάκρυνσης όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και των κοινοτήτων, σε πλατείες, κόμβους και σημεία όπου μπορεί να καταστούν επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς ξεκίνησε ο Δήμος Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ζήτησε από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Τροχαίας και την Αστυνομική Διεύθυνση να προβούν άμεσα στην αποξήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε όλη την επικράτεια του δήμου Κατερίνης, ενώ σε περίπτωση υποτροπής και μη συμμόρφωσης να επιβληθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία πρόστιμα.

«Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή», τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κατερίνης.

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο