ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(03-10-2019)

 

Ούκ ολίγα τα ρεπορτάζ μου για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων και πτηνών στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης, βρήκαν όμως ώτα μη ακουόντων και αδιάφορων αιρετών.

Παράνομα χαρακτήρισα επίσης τα ζώα στο Πάρκο, κάτι δηλαδή σαν… «λαθροζώα», τα οποία μετέφερε εκεί ο τέως δήμαρχος Κατερίνης και νυν βουλευτής ΝΔ Πιερίας Σάββας Χιονίδης για δική του προβολή και… όφελος, εφόσον υποστήριξε ότι κάποια ζώα, ελάφια επί τω πλείστον, τού ανήκαν με αποτέλεσμα μια ωραία πρωΐα να εξαφανιστούν από το Πάρκο. Τα κιγκλιδώματα όμως ήξερε και τά τοποθετούσε χρεώνοντας τούς δημότες.

Τόσο καιρό όμως γιατί δεν βρέθηκε κάποια αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας να ζητήσει την απομάκρυνση των ζώων; Κάποιος εισαγγελέας γιατί δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια για την διαβίωση των ζώων και την παρανομία από μέρους τού τέως δημάρχου Σάββα Χιονίδη; Η παρανομία έγκειται στο γεγονός ότι ο χώρος φύλαξης των ζώων στερείτο αδείας (πρώτος μίλησα για στέρηση αδείας σε ρεπορτάζ μου ΕΔΩ) και δεν υπάρχουν πιστοποιητικά υγείας, ταυτότητες των ζώων και παραστατικά αγοράς.

Θα αποδοθούν τυχόν ευθύνες όμως ή και πάλι για το θεαθήναι αποστέλλονται δελτία τύπου, όπως το παρακάτω προς ενημέρωση των πολιτών;

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Άμεση απομάκρυνση για λόγους υγείας & ασφάλειας όλων των ζώων από το δημοτικό πάρκο.

… ο Δήμαρχος προανήγγειλε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, την άμεση απομάκρυνση όλων των ζώων που φιλοξενούνται στο  δημοτικό πάρκο καθώς όπως εξήγησε: «Κρίνεται απολύτως αναγκαίο και για λόγους υγείας και ασφάλειας μικρών παιδιών και ενηλίκων. Οι διαμαρτυρίες από επισκέπτες του πάρκου, ιδιοκτήτες καταστημάτων και επισκέπτες είναι καθημερινές για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, τις προϋποθέσεις φύλαξης και προστασίας. Αναζητήσαμε πιστοποιητικά υγείας, ταυτότητες των ζώων, παραστατικά αγοράς, όπως μας ζητήθηκαν και δεν υπάρχουν ή δεν είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του δήμου κανένα απολύτως έγγραφο. Επιπλέον, στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με έγγραφο της στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ζητά τη λήψη μέτρων μυοκτονίας στο δημοτικό πάρκο, κατόπιν αυτοψίας που έγινε από την υπηρεσία μετά από ανώνυμη καταγγελία».

Τέλος, για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος συμπλήρωσε: «[…]άμεσα θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μεταφερθούν με ασφάλεια τα ζώα καθώς διατρέχει κίνδυνο ο δήμος μηνυτήριας αναφοράς λόγω στέγασης των χώρων σε μη αδειοδοτημένο και ενδεχομένως ακατάλληλο χώρο.

Στην κατεύθυνση αυτή ήδη απευθυνθήκαμε με επιστολή μας:

Α. Στην Υπηρεσία Δασών από την οποία ζητάμε να μας γνωρίσουν αν η Υπηρεσία είναι ενήμερη για τον αριθμό και τα είδη των ζώων που φιλοξενούνται (αν δηλαδή υπάρχουν άγρια ζώα και πόσα) καθώς και αν έχει γίνει έλεγχος σε ότι αφορά τη νόμιμη κατοχή τους.

 Β. Στο Τμήμα Κτηνιατρικής από το οποίο ζητούμε να προβούν σε αυτοψία με θέμα την εκπλήρωση των όρων και προϋποθέσεων ασφάλειας, υγιεινής και ευζωίας των ζώων.

Γ. Στο Αττικό Πάρκο από το οποίο ζητάμε τη διερεύνηση της δυνατότητας φιλοξενίας αυτών των ζώων».

 

Είναι μήπως σε θέση ο τέως δήμαρχος Σάββας Χιονίδης να μας πεί πού πήγαν τά εξαφανισμένα ζώα τού Πάρκου, από την αρχή ακόμα τής τοποθέτησης τους εκεί, αρχής γενομένης από τά Αρχέγονα Πρόβατα Μουφλόν; Ποιοί άραγε τά θυμούνται αυτά τά ζώα και πού βρίσκονται; Ποιά ήταν η τύχη τους;

 

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο