Την νέα τραγωδία με επίθεση σκύλου σχολιάζει εκπαιδευτής σκύλων…

 

Αυτή τη φορά σε ένα κοριτσάκι 2 μηνών, ο οικογενειακός σκύλος (Ροτβάιλερ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) επιτέθηκε και θανάτωσε το βρέφος. Η τραγωδία που έπληξε την οικογένεια του βρέφους δεν αφήνει περιθώρια για «μαθήματα» προς αυτούς, παρά μόνο να εκφράσω την οδύνη μου.

Δίμηνο βρέφος άφησε στα Γλυκά Νερά την τελευταία της πνοή στα δόντια του Ροτβάιλερ

Προς όλους τους υπόλοιπους όμως, γράφω την σκέψη μου γιατί τέτοιου είδους περιστατικά συνήθως τα συζητάμε για 1-2 εβδομάδες και μετά τα ξεχνάμε. Η εύκολη λύση είναι να πούμε ότι Ροτβάιλερ σκότωσε βρέφος, άρα όλα τα Ροτβάιλερ είναι  δολοφόνοι. Μια τέτοια προσέγγιση είναι καταφανέστατα λαθεμένη και δεν αποτελεί λύση αν αύριο εξαφανιστούν με κάποιον τρόπο, όλα τα Ροτβάιλερ από την γη.

Ως επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων από το 2011, ακούω μονότονα το αίτημα ανθρώπων που μου εμπιστεύονται την εκπαίδευση του σκύλου τους τα εξής: «…θέλω να γίνει φύλακας,  όποιος κλέφτης μπεί στο σπίτι μου να τον αποτρέπει ή και να του επιτίθεται αλλά να μην πειράζει κανένα μέλος της οικογένειας μου και όταν του λέω ΣΤΟΠ να σταματάει  ακαριαία το γαύγισμα..». Υπάρχει η δυνατότητα να έχει κάποιος τέτοιον σκύλο; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Υπάρχει η δυνατότητα να έχουν ΟΛΟΙ τέτοιο σκύλο; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Θωμάς Αναστασιάδης

Ένας μέσος άνθρωπος που έχει σκύλο, μπορεί να διαθέσει με δυσκολία ημερησίως 1 ώρα για την φροντίδα του. Ίσως για πολλούς, ακόμη και αυτή η 1 ώρα να είναι κάτι ανέφικτο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, είναι σε πολλούς απαγορευτικός για να μεγαλώσουν σωστά έναν σκύλο. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτός ο σκύλος, ανήκει σε μια κοινά αποδεκτά, απαιτητική φυλή όπως είναι τα Ροτβάιλερ ή τα Pit Bull. Χρησιμοποιώ αυτές τις 2 φυλές που έχουν ενοχοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλη φυλή στην χώρα μας, ίσως και παγκόσμια.

Για όσους βιάζονται να πούν ότι ΟΛΟΙ οι σκύλοι έχουν ΤΑ ΙΔΙΑ χαρακτηριστικά και ΟΛΟΙ οι σκύλοι είναι το ίδιο, να ξέρουν ότι ΣΦΑΛΛΟΥΝ. Θέλει προσπάθεια να κάνεις ένα Λάμπραντορ φύλακα και θέλει προσπάθεια να κάνεις ένα Ροτβάιλερ φιλικό με ανθρώπους και παιδιά. Θέλει προσπάθεια ένα Ντόγκο Αρτζεντίνο να το κάνεις φιλικό με τα άλλα ζώα και θέλει προσπάθεια να κάνεις ένα Δαλματίας επιθετικό. Έχω πεί ξανά ότι δεν είναι τυχαίο ότι οι «άνθρωποι» που ασχολούνται (παρανόμως φυσικά) με τις κυνομαχίες προτιμούν συγκεκριμένες φυλές. Αυτό σημαίνει ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ, αυτές οι φυλές έχουν όλα τα εχέγγυα για να γίνουν δολοφονικά όπλα εάν πέσουν στα χέρια λάθος ανθρώπων.

Για να βγάζουμε όμως και ουσία από κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας, ως απλός πολίτης ΘΕΛΩ να μάθω για τον συγκεκριμένο σκύλο που σκότωσε το βρέφος. Μήπως ο σκύλος έκανε μαθήματα φύλαξης – προστασίας σε κάποιον «επαγγελματία» εκπαιδευτή; Μήπως οφείλει η πολιτεία να μας ενημερώσει για το ιστορικό του σκύλου;

 

Θωμάς Αναστασιάδης

Πτυχιούχος Εκπαιδευτής Σκύλων

www.brosdogs.gr

 
 

Copyright © Pieria.tv (Η αντιγραφή δίχως άδεια σημαίνει κλοπή)

Το περιεχόμενο τού παρόντος διαδικτυακού τόπου (site) ανήκει αποκλειστικά στην Pieria.tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομίδη, εκτός εάν (σπανίως μεν) γίνεται αναφορά σε άλλη πηγή. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, η αντιγραφή αλλά και η παραποίηση του περιεχομένου, έστω και με αναφορά στην πηγή, δίχως έγγραφη ή προφορική άδεια. (pieria.tv@pieria.tv / τηλ. 69 700 800 63 [Γιώργος])

Προτιμήστε ελεύθερα την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31