Τι είναι το Ισλάμ; ΙΣΛΑΜ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (ΆΡΘΡΟ και ΒΙΝΤΕΟ).

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη.

Μια προσπάθεια του Άχμαντ Ελτίν να μας «ενημερώσει» για το τί είναι στό Ισλάμ, από το τζαμί αρ Ραχμάν στην Αθήνα του 2014.

ΙΣΛΑΜ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. Τι είναι το Ισλάμ;

Τυχαία βρήκα το παρακάτω βίντεο, όπου και το παρακολούθησα έως τέλους. Φυσικά και δέν με παραξένεψε ότι ο δημιουργός του έχει μπλοκάρει τά σχόλια στο YouTube μή επιτρέποντας τα, διότι σε ερωτήματα δέν θα μπορούσε να απαντήσει και κατά συνέπεια είναι ευκολότερο να διδάσκουν δίχως αντίλογο. Στο τέλος τού βίντεο δόθηκε στο ακροατήριο (το οποίον δέν βλέπουμε) ώρα για ερωτήσεις, όμως κόπηκε από τό βίντεο.

Πέραν τούτου όμως, παρατήρησα κάποια σημεία στην προσπάθεια του νεαρού ομιλητή (με τέλεια Αραβικά και Ελληνικά) να μάς πεί τί πράγματι είναι τό Ισλάμ.

Κατ' αρχήν, υποβάθμισε τον ρόλο του Ιησού Χριστού, διότι, ναί μεν Τον αποδέχονται, ώς προφήτη, καθώς αποδέχονται και την διδασκαλία Του, όμως παραμερίζουν το Πρόσωπό Του θέτοντας το υπό την σκιά τού μετέπειτα "προφήτη" του Θεού Μωάμεθ, όπως πιστεύουν οι μουσουλμάνοι. Εμμέσως πλην σαφώς όμως, δείχνουν το μίσος τους στον Ιησού, διότι σφαγιάζουν τους Χριστιανούς που αγαπούν και υπηρετούν τον Ιησού Χριστό. Δια μαχαίρας απαγορεύουν Χριστιανικούς ναούς να εγείρονται στα εδάφη τους (καθώς διώκουν και κάθε Χριστιανική συνάθροιση),ενώ έχουν απαίτηση από τα άλλα κράτη που παρανόμως οι πολλοί κατοικούν, να εγείρονται Τζαμιά και Τεμένη για τους μουσουλμάνους, με πρόσχημα την ελευθερία θρησκευτικής έκφρασης, η οποία όμως δέν έχει ισχύ στά κράτη τους παρά μόνο σε κράτη άλλων. Σχήμα οξύμωρο! Αυτή είναι μια τακτική μίσους που δεν αποδεικνύει αγάπη την οποίαν εδίδαξε ο Ιησούς Χριστός.

Ανατρέχοντας στην διδασκαλία του Ιησού, βλέπουμε να κηρύττει πίστη στόν Θεό, και το βασικότερο ΑΓΑΠΗ και στους εχθρούς ακόμη. Ο Μωάμεθ δίδασκε μίσος και καταστροφή σε όποιον δέν ακολουθεί το Ισλάμ. Εάν δέν είναι έτσι, ας μας το έλεγε ο νεαρός αυτός. Δέν είπε όμως κάτι τέτοιο. Ας μας έλεγε εάν οι Ισλαμιστές δολοφόνοι αθώων πολιτών (οι γνωστοί Τζιχαντιστές) είναι όντως μουσουλμάνοι ή απλά δολοφόνοι και ξένοι ώς προς το Ισλάμ. Δέν ακούμε κάτι τέτοιο ούτε φυσικά καμιά αναφορά σ' αυτούς, ούτε καταδίκασε τέτοιες συμπεριφορές. Άρα;;; είναι και αυτοί μέρος της διδασκαλίας του Μωάμεθ.

Το Κοράνι είναι γεμάτο από μίσος και καταστροφική μανία ενάντια στην ανθρωπότητα που δέν ακολουθεί το Ισλάμ και αυτό το βλέπουμε στην καθημερινότητα μας ανά τόν κόσμο. Πώς όμως είναι δυνατόν, ο Θεός, που λένε οι μουσουλμάνοι ότι είναι ο μόνος αληθινός και ΈΝΑΣ και μοναδικός (καί αυτό είναι αλήθεια), πώς είναι δυνατόν λοιπόν να φάσκει και να αντιφάσκει;;;

Εξηγούμαι: Εφόσον ο Ιησούς, που Τον πιστεύουν οι μουσουλμάνοι, ώς προφήτη έστω και απεσταλμένο από τόν Θεό, δίδαξε τα Λόγια του Θεού που είναι η ΑΓΑΠΗ, πώς είναι δυνατόν ο Θεός μετέπειτα, στόν τελευταίο Του "προφήτη" (τα εισαγωγικά μου είναι διότι ο Θεός ποτέ δέν θα είχε τέτοιον προφήτη δολοφόνο και παιδεραστή σύμφωνα με την Ιστορική αλήθεια) να διδάξει τό μίσος και τις δολοφονίες; Θα έκανε κάτι τέτοιο ο Θεός τής ΑΓΑΠΗΣ;;; Νά γιατί στο Κοράνι, το οποίο εμπεριέχει 99 θαυμαστά ονόματα για τον Θεό, απουσιάζει το όνομα ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ, το οποίον διάσπαρτα βρίσκουμε στην Καινή Διαθήκη τού Ιησού Χριστού, λέγοντας μας ότι "ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ".

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ

Το μίσος των μουσουλμάνων ενάντια στους Χριστιανούς και στον Χριστό (δεν βλέπω να εναντιώνονται σε άλλες θρησκείες) είναι φανερό. Έτσι πιστεύουν οι Ισλαμιστές τον Ιησού ώς προφήτη; Κάνοντας Τον σκλάβο του Αλάχ ενώ τόν Μωάμεθ ανώτερο του Ιησού; "Δικαιολογείται" λοιπόν το μίσος ενάντια στούς Χριστιανούς διότι πρώτα μισούν τον Αρχηγό και Τελειωτή τής Πίστεως μας, τόν Ιησού Χριστό.

Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο έκαψαν δημόσια την Καινή Διαθήκη και είπαν ότι την επόμενη φορά θα κατουρήσουν επάνω της. Κανείς Χριστιανός δεν τους μίσησε ούτε τους δολοφόνησε. Απεναντίας όταν ένας Ευαγγελικός πάστορας Αμερικάνος είπε ότι θα κάψει το Κοράνι τότε τα δολοφονικά αυτά στοιχεία επαναστάτησαν σε όλο τον κόσμο ζητώντας το κεφάλι του στο παλούκι. Αυτό είναι στην ουσία το Ισλάμ άσχετα που θέλουν κάποιοι να το μελώσουν παρουσιάζοντας το ως καθοδηγούμενο από τον Θεό. Είχε μέν το θράσος ο νεαρός ομιλητής να μας πεί ότι και ο Ιησούς Χριστός ήταν στην ουσία Ισλαμιστής. Ο Ιησούς Χριστός όμως είπε ότι: "όποιος θέλει ας έλθει πίσω μου και να με ακολουθήσει" ενώ το Ισλάμ λέει ότι όποιος δέν ακολουθεί θα θανατώνεται. Είναι και αυτή μιά διαφορά μεταξύ Βίβλου και Κορανίου.

Σε όλη την ομιλία του νεαρού ομιλητή μιά φορά μόνο ακούστηκε η λέξη αγάπη, στό τέλος σχεδόν του βίντεο, και αυτό για να μας πεί ότι με αγάπη πιστεύουν ότι ο Θεός είναι Ένας. Μιά αγάπη όμως που δέν απευθύνεται στους ανθρώπους μή μουσουλμάνους (άσχετα που και οι μουσουλμάνοι σκοτώνονται μεταξύ τους από έλλειψη αγάπης), και κατά συνέπεια η διδασκαλία του Κορανίου δέν είναι διδασκαλία Θεού, ούτε κάν αγγίζει τον Θεό τής ΑΓΑΠΗΣ αλλά ταυτίζεται με τον θεό αυτού τού κόσμου πού ήταν απ' αρχής ανθρωποκτόνος. Η διδασκαλία τού Ιησού Χριστού είναι ότι "απο την αγάπη σας θα γνωρίσουν ότι είστε μαθητές Μου" και αυτό μάς το διατάσσει και ο Απόστολος Παύλος πού είπε τά εξής:

«Εις μηδένα μη ανταποδίδετε κακόν αντί κακού, προνοείτε τα καλά ενώπιον πάντων ανθρώπων, ει δυνατόν, όσον το αφ' υμών ειρηνεύετε μετά πάντων ανθρώπων.

Μη εκδικήτε εαυτούς, αγαπητοί, αλλά δότε τόπον τη οργή, διότι είναι γεγραμμένον, εις εμέ ανήκει η εκδίκησις, εγώ θέλω κάμει ανταπόδοσιν, λέγει Κύριος.

Εάν λοιπόν πεινά ο εχθρός σου, τρέφε αυτόν, εάν διψά, πότιζε αυτόν, διότι πράττων τούτο θέλεις σωρεύσει άνθρακας πυρός επί την κεφαλήν αυτού.

Μη νικάσαι υπό του κακού, αλλά νίκα διά του αγαθού το κακόν». [Ρωμαίους’ 12:17-21].

Μήπως βλέπει κάποιος την διαφορά του Βιβλικού Χριστιανού μέ τον Ισλαμιστή; Μόνον τυφλός και μωρός δέν θα την έβλεπε…!!!

Θα συμφωνήσω όμως με τον ομιλητή στό εξής, ότι, ο Θεός Ένας είναι, και τα κτίσιματά Του, όταν λατρεύονται (ώς θεοί τίς περισσότερες φορές), και οι πιστοί ζητούν τις μεσιτείες τους, είναι ειδωλολατρεία και σατανική τακτική.

Πέρα τούτου, τά σχόλιά μου αυτά εάν κάποτε φτάσουν (που θα φτάσουν) στους ενδιαφερομένους, είμαι ανοιχτός για συζήτηση. Πιθανόν και να σφάλλω, αρκεί να μου το αποδείξουν.

Τέλος:, «Διότι είναι εις Θεός, εις και μεσίτης Θεού και ανθρώπων, άνθρωπος Ιησούς Χριστός» (Α’ Τιμόθεος, 2:5).

Πού άραγε είναι ο Μωάμεθ;;;

 

Δείτε το Βίντεο.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

www.sporeas.gr

www.BibleMedia.tv (υπό κατασκευή).

 


Μοιραστείτε το Άρθρο