ΤΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Από τον «Ηράκλειτο» Νέας Εφέσου Πιερίας.

ΤΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

ΤΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Η εκδήλωση είναι βασισμένη σε ύμνους και μοιρολόγια της ελληνικής μουσικής παράδοσης καθώς και στο κείμενο «Θυμάται μια μικρασιάτισσα μάνα» από το βιβλίο «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου, αποσπάσματα του οποίου θα διαβάσει η καθηγήτρια μουσικής, μαέστρος και ηθοποιός  Μαρίκα Φωτοπούλου .

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει την Α’, Β’ και Γ’ στάση των εγκωμίων της Μ. Παρασκευής (Η ζωή εν τάφω, Άξιον Εστί, Αι γενεαί πάσαι) και τα μοιρολόγια Άγιε μου Γιάννη (Σμύρνη), Σήμερον οι Αρχάγγελοι (Κύπρος), Σήμερον μαύρος ουρανός (Θράκη), Κι η Δέσποινα ως τ’ άκουσε (Κρήτη).

Συμμετέχουν 20 χορωδοί και οι μουσικοί: 
Κώστας Καψάλης (ούτι), Παναγιώτης Σάκκουλας (λαούτο), Γιάννης Γραίκος (μπεντίρ) &  Ζήσης Παπαδόπουλος (βιολί). Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η  Μαρίκα Φωτοπούλου.
Η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» έχει λάβει μέρος σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Έχει εμφανιστεί στο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ του Δήμου Σελτσούκ (Έφεσος) στην Τουρκία όπου και διακρίθηκε. Έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη για την τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα χώματα» και με σημαντικούς Έλληνες ηθοποιούς σε μουσικοθεατρικές συναυλίες. Επίσης, έχει συμμετάσχει στα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΡΤ-3 «Κάθε τόπος και τραγούδι».

Η ίδια συναυλία θα δοθεί και στην Κατερίνη. Συγκεκριμένα στις 9 το βράδυ της Κυριακής 24 Απριλίου 2016 (Κυριακή των Βαΐων)  στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ»


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment