ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Του Γιώργου Οικονομίδη.

29 Μαΐου 2015

 

Μητέρα τριών παιδιών έκανε το μοιραίο λάθος να υπακούσει τον γιατρό της να κάνει το εμβόλιο της γρίπης, και αυτό την έστειλε στο νοσοκομείο με πλήρη παράλυση.

Kathy Watson-Jones paralysed after contracting Guillain

Σύμφωνα με την Αυστραλιανή εφημερίδα «Herald Sun» 29 Μαΐου 2015, σελίδα 21, η Kathy Watson Jones, μια υγιέστατη και σε άριστη κατάσταση μητέρα από την Μελβούρνη, έμεινε παράλυτη από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα μόλις λίγες ημέρες μετά που έλαβε το αντιγριπικό εμβόλιο.

Η Kathy Watson Jones κτυπήθηκε από το σύνδρομο Guillain Barre, μια σπάνια πάθηση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στο περιφερικό νευρικό σύστημα.

Τα νεύρα της έχουν παραλύσει, η φυσική της δύναμη μειώθηκε ραγδαία και έχασε τον έλεγχο των άκρων της, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και η ομιλία της ήταν μπερδεμένη.

Το προσωπικό του νοσοκομείου της έβαζε ταινία στα μάτια της για να κλείσουν, διότι μόνο έτσι θα μπορούσε να κοιμηθεί.

«Είναι φρικτό», είπε η κα Watson Jones. «Δεν ήξερα τι μου συνέβαινε».
«Δέν μπορούσα να χαμογελάσω. Δέν μπορούσα να κλείσω τα μάτια μου. Δέν μπορούσα να εξαλείψω τα δάκρυα μου».

Οι γιατροί είπαν ότι η κ. Watson Jones ήταν περίπτωση «μία στο εκατομμύριο» στον πληθυσμό που ασθένησε με το GBS μετά τον εμβολιασμό της κατά της γρίπης.

Το Αυστραλιανό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε ότι οι αντιδράσεις αυτού του είδους στο εμβόλιο της γρίπης, ήταν «εξαιρετικά σπάνιες».

Στατιστικά δείχνουν ότι 16 περιπτώσεις του GBS (Guillain-Barré syndrome), μετά από μια ένεση γρίπης, έχουν αναφερθεί στην Αυστραλία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η 45χρονη Watson Jones, που εργαζόταν ως υπάλληλος στο μαιευτήριο στο Northpark, ένα Ιδιωτικό Νοσοκομείο, είπε ότι ενθαρρύνθηκε από τον εργοδότη της να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο στις 23 Απριλίου 2015.

Το ίδιο βράδυ αισθάνθηκε τα πόδια της να λυγίζουν καθώς προσπαθούσε να πάει στην τουαλέτα, και νόμισε ότι η αιτία ήταν η κούραση από την προπόνηση που έκανε στο γυμναστήριο.
Την επομένη μέρα, ξύπνησε με έναν οξύ πόνο στην ωμοπλάτη της και μετά βίας μπορούσε να περπατήσει. Μια φίλη της την μετέφερε στο νοσοκομείο Austin της Μελβούρνης, απ’ όπου ξεκίνησε ο αγώνας της για την ζωή και για να ανακτήσει τον έλεγχο του σώματός της.

Kathy Watson Jones with her daughters Shannon, Jamie and Zoe
Μετά από πέντε εβδομάδες κατάφερε να κινήσει ελαφρά τους μύες του προσώπου της. Επίσης μπορεί να κινεί ελαφρά τα χέρια και τα δάχτυλά της. Αλλά ξέρει ότι ο δρόμος για την πλήρη ανάκαμψη θα είναι μακρύς και επίπονος καθώς μπήκε κάτω από αυστηρή θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της φυσιοθεραπείας, υδροθεραπείας και εργοθεραπείας. Και όλα αυτά από ένα και μόνο εμβόλιο κατά της γρίπης.

Για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να πάει στο σπίτι της τον ερχόμενο Αύγουστο, σύμφωνα με τους γιατρούς, αλλά θα χρειαστεί μια πλήρους απασχόλησης βοήθεια από ειδικό φροντιστή.

Οι τρείς κόρες της, η 13χρονη Shannon, η 12χρονη Jamie και η 10χρονη Ζωή, μένουν τώρα με μια φίλη της μητέρας τους.
Η 12χρονη Jamie δήλωσε ότι: «Είναι δύσκολο να μην έχεις την μαμά στο σπίτι».

Η οικογένεια δεν έχει πλέον κανένα εισόδημα για να ζήσει και αναγκάστηκε να πουλήσει το αυτοκίνητο και το σκάφος της για να τα βγάλουν πέρα.

ΕΜΒΟΛΙΑ
Μπορεί το οικογενειακό αυτό δράμα να είναι μακρυά από την πόρτα μας, αλλά το πρόβλημα και ο κίνδυνος παραμένει δίπλα μας. Θα συνεχίσεις να εμπιστεύεσαι αυτά τά αντιγριπικά εμβόλια και κάθε έτος να βάζεις στον οργανισμό σου αυτά τά δηλητήρια, ή θα σού κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου η περίπτωση της Watson Jones;

Billy GatesΟ γιατρός σου, που σου συστήνει το αντιγριπικό εμβόλιο, θα το έκανε ποτέ στον εαυτό του και στα παιδιά του; Ρώτησε τον πρώτα και πρίν το κάνεις ζήτησε ΓΡΑΠΤΗ διαβεβαίωση ότι καμιά παρενέργεια τέτοιου είδους δεν πρόκειται να υπάρξει και στην δική σου υγεία. Όταν –και αν ποτέ- λάβεις τέτοια γραπτή δήλωση τότε ελεύθερα προχώρα…!

 

(Στοιχεία της υπόθεσης αντλήθηκαν από την Αυστραλιανή εφημερίδα «Herald Sun»)

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο