ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ… «ΚΑΠΝΟΣ»

Μοιραστείτε το Άρθρο

Μιλάμε όμως για χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 03.04.2017)

Με νέους αλλά αυστηρότερους κανονισμούς, η Αυστραλία προχωρά ακόμη ένα βήμα μπροστά για την προστασία των μη καπνιστών, και από την 1η Αυγούστου θα απαγορεύει το κάπνισμα και έξω από τα εστιατόρια που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, οι εστιάτορες θα υποχρεούνται να τοποθετούν τους καπνιστές σε ειδικούς χώρους ή σε απόσταση τεσσάρων μέτρων μακριά από τους μη καπνιστές.

Σύμφωνα με την παροικιακή εφημερίδα της Μελβούρνης «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εστιατορίων και Εστίασης Τζον Χάρτ, έχει ήδη πληροφορήσει το συνδικάτο ότι πλήθος εστιατόρων έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν ειδικούς χώρους για τους καπνιστές, εφόσον οι περισσότεροι εστιάτορες έχουν χώρο για τους μη καπνιστές.

Για τον κανονισμό απαγόρευσης καπνίσματος, η υπουργός Υγείας Τζιλ Χάνεσι, δήλωσε ότι: «Γνωρίζουμε καλά ότι το κάπνισμα σκοτώνει, γι’ αυτό και παίρνουμε τα ανάλογα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τους πολίτες από τον καπνό των άλλων. Οι νέοι κανονισμοί θα εξασφαλίσουν στους κατοίκους της Πολιτείας μας ένα υγιέστερο, ασφαλέστερο και απαλλαγμένο από καπνό περιβάλλον. Συνεργαζόμαστε με τους επιχειρηματίες προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι έχουν την ελαστικότητα που απαιτείται προκειμένου να συμμορφωθούν με τη νέα νομοθεσία».

Και επειδή πάντα θα υπάρχουν παραβάτες (στην Ελλάδα να δείς…!!!) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στον κανονισμό, το πρόστιμο για τους καπνιστές θα κυμαίνεται από $155 μέχρι $777, ενώ για τους επιχειρηματίες έως και $7.773

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους μη καπνίζοντες που αναγκάζονται να εισπνέουν τον καπνό των καπνιστών ώς παθητικοί καπνιστές.

Αυτό όμως θα πρέπει περισσότερο να το λάβουν υπ’ όψιν τους εδώ στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες και οι πελάτες, διότι ώς «ξέφραγο αμπέλι» η Ελλάς δεν πρόκειται να προκόψει εάν και εφόσον συνεχίζει να καταπατεί τους νόμους και τους κανονισμούς.

Δεν τολμάς να πάς σε εστιατόριο ή καφετέρια και παθαίνεις ασφυξία από του ντουμάνι καπνού που παράνομα επιτρέπουν οι καταστηματάρχες μήπως και χάσουν… πελατεία.

Σεβασμό όμως στους Νόμους δέν έχουν οι ίδιοι οι Νομοθέτες ή οι υπηρέτες του Νόμου, και καπνίζουν μέσα σε δημόσιους χώρους, όπως Δημαρχεία, Νομαρχίες και άλλα δημόσια κτήρια. Μέχρι και ο Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης κάπνιζε μέσα στο Υπουργείο Υγείας ενώ έδινε συνέντευξη σε δημοσιογράφους, καθώς και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μπροστά -και αυτός- σε δημοσιογράφους.

(οι παραπάνω φωτογραφίες από το ελεύθερο διαδίκτυο)

Πώς λοιπόν περιμένουν την τήρηση του Νόμου από τους απλούς πολίτες; Και να σκεφτεί κανείς ότι πρίν από λίγες ημέρες ενεργοποιήθηκε το πρόστιμο των 1.500 ευρώ στους καπνίζοντες σε αυτοκίνητα με μικρά παιδιά και κλειστούς χώρους. Και όμως, εξακολουθούν κάποιοι Έλληνες να το παίζουν υπεράνω…! Έως ότου βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη όταν -και εάν- βρεθεί αστυνομικός να εφαρμόσει τον Νόμο, μετά θα στρώσουν.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο