ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(07 Δεκεμβρίου 2017)

 

Μόλις λίγες ημέρες πέρασαν από το ρεπορτάζ μου για την ασέβεια που υπέστη το Μνημείο τής πολύτεκνης Μάνας στο Πάρκο Κατερίνης όπου μετατρέπεται σε Πάρκο των Χρωμάτων τις ημέρες των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Εκεί επεσήμανα την καταπάτηση του Μνημείου από επιχειρηματία όπου τοποθέτησε τα κάγκελα τής επιχείρησής του επάνω στην βάση τού Μνημείου και ακριβώς μπροστά από αυτό, στερώντας τον επισκέπτη από το να θαυμάσει και να απολαύσει το Μνημείο. Έως και σήμερα καμιά παρέμβαση αποκατάστασης δεν έγινε από τον Δήμο.

Με τηλεφώνημα ενημερώθηκα ότι και άλλο ένα Μνημείο στο Πάρκο υπέστη την ασέβεια και την ντροπή από τον Δήμο Κατερίνης.

Πρόκειται για το Μνημείο των Ηρώων τής Εθνικής Αντίστασης όπου και χάθηκε εντελώς από την εξέδρα που στήθηκε κυριολεκτικά επάνω του για να προσφέρουν οι καλλιτέχνες την μουσική τους στους επισκέπτες τού Πάρκου.

Ο επιχειρηματίας τής εξέδρας κάνει την δουλειά του, εφόσον πήρε την άδεια από τον Δήμο, όπως έγινε και πέρυσι, και θα γίνει και του χρόνου. Ο Δήμος Κατερίνης που έδωσε την άδεια και την έγκριση να τοποθετηθεί η εξέδρα και να καβαλήσει κυριολεκτικά το Μνημείο των Ηρώων που θυσιάστηκαν για την δική μας ελευθερία, για να μπορούμε πλέον σήμερα να τους… ντροπιάζουμε σκεπάζοντας το Μνημείο τους για να παίξουμε την μουσική μας που πολλές φορές είναι ξένη για τά Ελληνικά δεδομένα, τα ήθη και τά έθιμα για τα οποία πέθαναν αυτοί που τώρα ντροπιάζονται… χάριν κέρδους.

Γιατί όμως πολίτες και δημοσιογράφοι τής πόλης αδιαφορούν και δεν διαμαρτύρονται για την ασέβεια αυτή και την ντροπή προς τα Μνημεία μας;

Αναγνωρίζω ότι πολλές φορές δεν ιδρώνει το αυτί τους να αποκαταστήσουν τις απρέπειες τους, με συνέπεια να γινόμαστε αναγνώστες και ακροατές επιλήσμονες που επιτρέπουμε να περνά το κακό ατιμώρητο.

Ας είναι, εμείς χάνουμε και αυτοί παραμένουν ατιμώρητοι δίδοντας τους και πάλι την ψήφο μας. Εμείς κορόϊδα ήμαστε και αυτοί σε κορόϊδα ξέρουν ότι απευθύνονται.

Ο ΝΟΜΟΣ: 3028/2002 και με το ΦΕΚ: Α 153/28.06.2002 με τίτλο: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ», στο ΑΡΘΡΟ «ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» (των ΜΝΗΜΕΙΩΝ δηλαδή), αναφέρει ότι: «Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Χώρας συνίσταται κυρίως», και μεταξύ των άλλων υποχρεώνει «στη διευκόλυνση της πρόσβασης και της επικοινωνίας του κοινού με αυτήν», δηλαδή με την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, και εν προκειμένω με τά Μνημεία τού Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης όπου τα κακοποίησαν με τον αποκλεισμό τους από την πρόσβαση και την επικοινωνία του κοινού με αυτά.

Σύμφωνα και με αυτόν τον Νόμο, καταθέτω το άρθρο στην κοινωνία τής πόλης μας.

Το Μνημείο αυτό κάποτε τό τιμούν και άλλοτε το ατιμάζουν.

 

©Pieria.tv 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο