ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

Στον καταυλισμό λαθρομεταναστών στην Νέα Χράνη, υπάρχει μια υγειονομική βόμβα που δεν θα αργήσει να εκραγεί.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (4).

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Τα λύματα από τις τουαλέτες και τά μπάνια των λαθραίων μεταναστών, καταλήγουν δυστυχώς σε ένα πρόχειρο αυλάκι που έσκαψε ο Δήμος Κατερίνης.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα μας το αυλάκι αυτό είναι τόσο πρόχειρο και ακατάλληλο που δεν μπορεί ούτε να απορροφήσει τα βρώμικα και μολυσμένα νερά από τις τουαλέτες και τά λύματα σκουπιδιών που συσσωρεύονται εκεί.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (7).

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (6).

Οι κάτοικοι του χωριού τής Χράνης βρίσκονται πλέον σε υγειονομικό κίνδυνο όπου δεν θα αργήσει να ξεσπάσει επιδημία ασθενειών και μάλιστα άγνωστων ασθενειών μη γνωρίζοντας από τί ο κάθε λαθρομετανάστης μπορεί να πάσχει.

Παρατηρούμε ότι λίγα μόλις μέτρα από την εστία μόλυνσης βρίσκεται και μια καντίνα. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος και για τα μικρά παιδιά του καταυλισμού, όπου βγαίνοντας από το συρματόπλεγμα μπορούν να πλησιάζουν ανενόχλητα τον χώρο και να πέσουν μέσα στο αυλάκι με τά μολυσμένα απόβλητα και να πνιγούν.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (5). ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (3).

Το θέμα αυτό της υγείας ετέθη σε δημοτικό συμβούλιο για το προσφυγικό από κατοίκους τής Χράνης προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κύριο Σάββα Χιονίδη ενώ ο δήμαρχος καθησύχαζε τους ενδιαφερομένους.

Δυστυχώς όμως και πάλι, για πολλοστή φορά ο κύριος Χιονίδης πιάστηκε να ψεύδεται στους κατοίκους του χωριού. Την μια τους διαβεβαίωνε ότι οι λαθρομετανάστες δεν θα μείνουν στην Χράνη πάνω από επτά ημέρες, ενώ κοντεύουν μήνα σχεδόν, από την άλλη τους καθησύχαζε ότι δεν πρόκειται να προκύψει θέμα υγείας στον καταυλισμό, αλλά δυστυχώς δεν φρόντισε να πάρει αυτά τά μέτρα που να προστατέψει τους κατοίκους από μολύνσεις και ασθένειες.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (3).

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (8).

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (9).

Επειδή όμως ο δήμαρχος Κατερίνης διερρήγνυε τά ιμάτιά του ότι οι λαθρομετανάστες δεν θα μείνουν στην Χράνη πάνω από επτά ημέρες, και ότι θα είναι μόνο Σύριοι και οικογένειες, υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι μόνο Σύριοι αλλά και Ιρακινοί και Κούρδοι και Αφγανοί όπου κυκλοφορούν ελεύθερα στην Πιερία και περισσότερο στην πόλη της Κατερίνης.

Να δώσουμε και μια είδηση που πληροφορηθήκαμε αποκλειστικά στην Pieria.tv

Οι σκηνές αυτές που υπάρχουν τώρα, θα αντικατασταθούν με ξύλινα σπιτάκια όπου και θα φιλοξενούνται οι λαθρομετανάστες, όχι για επτά ημέρες όπως ψευδώς υποσχόταν ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, αλλά για… δύο χρόνια παρακαλώ. Αυτά είναι τά σχέδια της Ύπατης Αρμοστείας όπως τα διαβίβασε στους λαθρομετανάστες.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv ©2016

Pieria.Tv 3 - Copy

 

 

 

Διαδικτυακό Κανάλι του Νομού Πιερίας, με Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή γεγονότα.

Αναδημοσίευση άρθρων:

Σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993 (ΦΕΚ Α’25, 4/3/93) και τους κανόνες τού Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα, η αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνον εάν υπάρχει ενεργός σύνδεσμος που να οδηγεί στην αρχική του πηγή, και όχι απλά στην πρώτη σελίδα του Ιστοτόπου της.

Ευχαριστούμε αγαπητοί συνάδελφοι για την συμμόρφωσή σας,

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο