ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΤΖΙΝ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ;;;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 08.04.2017)

Δυστυχώς ο καταναλωτής βρίσκεται υποχείριο των εμπόρων και προμηθευτών, δίχως την ανάλογη προστασία από το κράτος!

Λίγες ημέρες πρίν αγόρασα 3 παντελόνια Τζίν (φθηνά από την Λαϊκή).

Αφού πλύθηκαν στο πλυντήριο και στέγνωσαν, μπήκαν την επομένη ημέρα για σιδέρωμα. Οι αναθυμιάσεις από το σιδέρωμα που ανέδυαν τα παντελόνια, ήταν εμετικές!!! Δεν μπορούσα να σταθώ αλλά εφόσον έπρεπε να σιδερωθούν έκανα υπομονή.

Αργότερα αισθάνθηκα τα χείλη μου να ξεραίνονται, μια ελαφριά ζαλάδα να με κυριεύει, το δέρμα από τα χέρια μου έγινε «σταφίδα».

Σήμερα είπα να φορέσω το εν λόγω παντελόνι Τζίν. Το δέρμα από τά πόδια μου άλλαξε αίσθηση, μια έντονη φαγούρα άρχισε και τά χέρια μου επίσης ξεράθηκαν εφόσον έπιασα το παντελόνι.

Δεν άντεξα και το έβγαλα φορώντας άλλο που χρησιμοποιώ.

Η βρώμα που αναδύουν αυτά τά Τζίν και ο ερεθισμός του δέρματος κατά την επαφή τους, αποδεικνύουν χρήση χρώματος εμπλουτισμένου με χημικές ουσίες επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.

Μήπως η εν λόγω εταιρία ή ο εισαγωγέας έχει αντίθετη άποψη; Ευχαρίστως να τους ακούσουμε. Μή μας διαφεύγει η αλήθεια ότι το χημείο του Κράτος εύκολα μπορεί να αναλύσει τις ουσίες που εμπεριέχουν τά εν λόγω υφάσματα, αν και θα έπρεπε να το είχε κάνει κατά την εισαγωγή τους στην χώρα μας.

Το ζητούμενο όμως είναι το εξής:

Τα υφάσματα ρούχων που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι ελεγμένα από τις κρατικές υπηρεσίες του καταναλωτή και της υγείας ή όχι;

Πώς γίνεται να κυκλοφορούν τέτοια ρούχα που αντί να ντυθείς αρρωσταίνεις και εκτίθεσαι στις βλαβερές χημικές ουσίες; Είναι ή όχι ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ αυτές οι ουσίες που βάφουν τά ενδύματα;

Μη λησμονούμε και τις μεγάλες εταιρίες ρούχων, που διάφορα δημοσιεύματα έδειξαν ότι εμπεριέχουν καρκινογόνες ουσίες, επικίνδυνες για τον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, «Καρκινογόνες τοξικές ουσίες εντόπισε η Greenpeace σε ρούχα των Zara, Calvin Klein, Levi’s, Li Ning».

Όσο για το θέμα μου με τα Τζίν παντελόνια, εφιστώ την προσοχή όλων μας στην αγορά ενδυμάτων, και ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει κάποτε επιτέλους να μπεί στο «κυνήγι των μαγισσών», διότι οι έμποροι και εισαγωγείς πατούν στο γεγονός της αδράνειας του κράτους, και γεμίζουν την αγορά με ΚΑΡΚΙΝΟ.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο