«Φιάσκο» Μητσοτάκη το Επίδομα «Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή»;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (02-09-2022).

 

Χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος Μητσοτάκη για αλλαγή ηλεκτρικών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών έμειναν εκτός προγράμματος εφόσον η αίτηση τους δεν εγκρίθηκε παρόλο που έχουν το χαμηλότερο ετήσιο εισόδημα των 5.640 ευρώ!

Ο λόγος ποιος μπορεί να είναι; Διαβάστε τι μου απάντησε σήμερα 2 Σεπτεμβρίου το αρμόδιο υπουργείο:

«Τα κριτήρια δεν είναι το χαμηλό εισόδημα αλλά η κατάσταση του αιτούντος, όπως δηλαδή τυχόν αναπηρία, μονογονεϊκή οικογένεια, εξαρτώμενα τέκνα κλπ.»

Σε παρατήρηση μου ότι τελικά δεν είναι το επίδομα για κάθε πολίτη αλλά για επιλεγμένες ομάδες, η απάντηση ήταν ότι μέχρι το τέλος του μηνός (Σεπτεμβρίου) θα αυξηθούν οι δικαιούχοι με λιγότερα κριτήρια και όταν εγκριθούν θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους. «Ζήσε Μάη μου» δηλαδή!

«Φιάσκο» τελικά το επίδομα του Μητσοτάκη εφόσον τους πάμφτωχους πολίτες (ενός κατώτερου θεού –σύμφωνα με τον Μητσοτάκη-) με το χαμηλότερο ετήσιο εισόδημα, δίχως αναπηρία, εξαρτώμενα τέκνα κλπ, τους βάζει στο περιθώριο δίχως χρηματοδότηση. Αυτοί δεν καταναλώνουν περίσσιο ρεύμα με τις παλιές τους συσκευές, εκτός εάν συμφέρει σε κάποιους να υπάρχουν και αυτοί οι καταναλωτές με μεγάλη ηλεκτρική κατανάλωση, που δεν θα μπορούν να πληρώνουν το χρέος τους με συνέπεια τά γνωστά παρατράγουδα της διακοπής ενέργειας. Έτσι κύριε πρωθυπουργέ;

Δεν γνωρίζω εάν αυτή η πολιτική του Μητσοτάκη είναι σύμφωνη και με την Ευρωπαϊκή Ένωση που συγχρηματοδοτεί την αλλαγή ενεργοβόρων οικιακών συσκευών ή αγνοεί το «φιάσκο» Μητσοτάκη.

Θυμηθείτε ότι στην Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κούλης θα το έχει πρώτο θέμα εκθειάζοντας τον εαυτό του και την ενέργεια του για την… ενέργεια!!!

 

www.Pieria.tv ©2022

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2022
Μοιραστείτε το Άρθρο