ΦΙΔΙΑ ΟΧΙΕΣ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (20/03/2019)

 

Μαρτυρία φίλου, που μου μίλησε πρίν από λίγο, λέει ότι σε μια βόλτα του στον δρόμο από Παραλία προς Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης, και περπατώντας στην γνωστή λωρίδα πεζών προς Ολυμπιακή Ακτή και στο ύψος τού ξενοδοχείου Γιαννούλης, όπου υπάρχει και κανάλι, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δηλητηριώδη οχιά με κέρατο στο κεφάλι, όπου απλωμένη στο πεζοδρόμιο έμοιαζε με ξύλο.

Πλησιάζοντας ανύποπτος ο φίλος Β.Κ. η οχιά τού επιτέθηκε όπου και έντρομος την απέφυγε τρέχοντας πανικόβλητος.

Φωτογραφία διαδικτύου

Η οχιά αυτή με το κέρατο, δέν είναι πολύ ευκίνητη λόγω τού πάχους τού σώματος της και κατά συνέπεια επιτίθεται στον άνθρωπο όταν αισθανθεί ότι κινδυνεύει. Η μαρτυρία τού φίλου λέει ότι την πλησίασε περίπου στα 20 εκατοστά δίχως να την δεί και έτσι επήλθε η επίθεση τού ερπετού. Αυτό όμως δέν πρέπει να μας καθησυχάζει και λόγω τού επερχόμενου καλοκαιριού τά κρούσματα θα αυξάνονται. Όταν δέν πλησιάσουμε κοντά το ερπετό και το αφήσουμε να φύγει ήσυχα, τότε τά φίδια συμβάλλουν σημαντικά στον έλεγχο ποντικών και άλλων επιζήμιων ερπετών.

Μου ζήτησε ο φίλος να δημοσιοποιήσω το συμβάν προς γνώση των αρμόδιων Αρχών και προειδοποίηση των πολιτών που θα περπατούν αυτόν τον δρόμο και ιδιαιτέρως με μικρά παιδιά.

Τά κανάλια και τά ρέματα τής περιοχής, είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους και κατά συνέπεια γίνονται φωλιές ερπετών όπου καθώς αποδείχθηκε δεν διστάζουν να βγούνε και σε πολυσύχναστους δρόμους όπου επιτίθενται σε ανθρώπους.

Θα πάρουν θέση οι αρμόδιοι;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΔΙΑ ΟΧΙΕΣ ΜΕ ΚΕΡΑΤΟ. ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ;

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο