Φιλοξενία παιδιών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Μοιραστείτε το Άρθρο

Πενήντα παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας Γυμνασίου από τη Σέρβικη Δημοκρατία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Ξενώνα στον Σβορώνο Κατερίνης.

Φιλοξενία παιδιών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους 1

Τα παιδιά ήρθαν στην Πιερία, γεμάτα κέφι και χαρά, για να ζήσουν 10 μέρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού και ξεκούρασης αλλά και μέρες γεμάτες πνευματικά βιώματα και φιλίες, που θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει προσκυνήματα, εξορμήσεις στις παραλίες της Πιερίας και επισκέψεις σε μνημεία ιδιαίτερης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας καθώς και στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου και στον υγροβιότοπο της Νέας Αγαθούπολης. Η φιλοξενία των παιδιών στη Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Αντιπροσωπείας της Σέρβικης Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Φιλοξενία παιδιών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους 2

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος καλωσόρισε με ιδιαίτερη στοργή τα παιδιά και τόνισε τη σχέση φιλίας και αγάπης που συνδέει τη Μητρόπολή μας με το Σερβικό λαό. Δήλωσε χαρακτηριστικά

«Θέλω να θυμάστε την Ελλάδα, τους ιερείς της και να κρατήσετε ζωντανή μέσα σας την αγάπη, για να κρατηθεί ζωντανή και η σχέση των δύο ομόδοξων γειτονικών λαών».

Φιλοξενία παιδιών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους 3

Όλα τα παιδιά, με έκδηλη τη χαρά και τον αυθορμητισμό στα πρόσωπά τους, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο γι’ αυτήν την προσφορά της Εκκλησίας. Να σημειωθεί, ότι μέσα στο καλοκαίρι η Ιερά Μητρόπολη θα φιλοξενήσει κι άλλες τρεις ομάδες παιδιών από τη Σερβία.

 

Επιμέλεια: www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment