Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης
(Πρώτη δημοσίευση 26/09/2017)
Λίγο πρίν τις 5:30 μ.μ. σήμερα 26 Σεπτεμβρίου του 2017, κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης να κατασβήσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στην γωνία των οδών Μιχαήλ Ματαπά και Νικηφόρου Ιερομονάχου στην περιοχή Καταφυγιώτικα.
Η μονοκατοικία είναι ακατοίκητη και βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή με πολυκατοικίες γύρω της αλλά και έναν νηπιακό Σταθμό του Δήμου Κατερίνης απέναντί της.
Η έγκαιρη παρέμβαση τής Πυροσβεστικής με 3 οχήματα και 9 άντρες απέτρεψε περαιτέρω ζημίες με τυχόν επέκταση τής φωτιάς στις γύρω πολυκατοικίες.
Η κατοικία δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα για να αποδοθεί η φωτιά σε τυχόν βραχυκύκλωμα, και σύμφωνα με πληροφορίες, πρίν την εκδήλωση τής φωτιάς μια γυναίκα εθεάθη να βγαίνει από την κατοικία ενώ η παρουσία της εκεί ερευνάται.
Πιθανή αιτία είναι ο εμπρησμός αλλά το τελικό πόρισμα τής Π.Υ. θα δείξει και θα αποδείξει τού λόγου το ασφαλές.
Ο Πυραγός και αξιωματικός υπηρεσίας κ. Λάζαρος Ιορδανίδης μίλησε στην κάμερά μας.
