ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη 

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος) 

www.Pieria.tv (9 Απριλίου 2019)

 

Θλίψη και οργή προκαλεί το φαινόμενο «άχρηστα μηχανήματα» τής Αντιπεριφέρειας Πιερίας που παροπλίστηκαν από βλάβες και αχρηστία.

Σε διάφορα σημεία τής Κατερίνης, υπάρχουν μονίμως ακινητοποιημένα μηχανήματα βαρέως τύπου, όπως Μπουλντόζες, Γκρέιτερ, Αλατιέρες, Ερπυστριοφόρα και άλλα μηχανήματα που πλέον δεν τα χρησιμοποιεί η Αντιπεριφέρεια εφόσον αδυνατεί -πιθανόν- να τά επισκευάσει και να τά συντηρεί. Αυτό σημαίνει πεταμένα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις τσέπες των φορολογουμένων. Βλέποντας οι Πιεριείς το κατάντημα τούτο, σχολιάζουν ότι χρήματα για τραπέζια, ταξίδια και φιέστες έχει να ξοδέψει η Αντιπεριφέρεια ενώ για επισκευές οχημάτων όχι!

Οι περισσότερες εργασίες τής Αντιπεριφέρειας δίδονται σε εργολάβους με ακριβό τίμημα, ενώ χρησιμοποιούνται και λιγοστά κρατικά οχήματα που είναι σε θέση να κινηθούν.

Υπήρξαν περιπτώσεις, όταν σε ανάγκη αποχιονισμού επαρχιακών οδών, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου πλήρωνε ιδιώτη εργολάβο για εκχιονισμό των δρόμων, ενώ παράλληλα έστελνε και υπαλλήλους τής υπηρεσίας και με το υπηρεσιακό μηχάνημα αποτελείωναν το υπόλοιπο κομμάτι τού δρόμου ή ακολουθούσαν τον ιδιώτη και καθάριζαν τά υπολείμματα που άφηνε το μηχάνημα του που το μετέτρεψε σε εκχιονιστικό, όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία που η ίδια η Αντιπεριφέρεια ανάρτησε στην σελίδα της στο FB, με το πρώτο όχημα να είναι τού ιδιώτη και πίσω στο βάθος το όχημα τής υπηρεσίας.

Φωτογραφία Π.Ε. Πιερίας

Αυτό σημαίνει, ότι, εφόσον μπορεί η κυρία Μαυρίδου να στέλνει ανά πάσα ώρα και στιγμή υπαλλήλους τής υπηρεσίας με μηχανήματα της, τότε εύλογο είναι το ερώτημα, γιατί αναθέτει σε ιδιώτη εργολάβο τέτοια αποστολή, και μάλιστα ακριβοπληρωμένη, και δεν επισκευάζει τά μηχανήματά της που θα κοστίσουν λιγότερο;

Στο παρακάτω φωτορεπορτάζ βλέπουμε κάποια βαρέου τύπου μηχανήματα παροπλισμένα στο γκαράζ τής Αντιπεριφέρειας, κάποια άλλα σε ιδιόκτητο χώρο που νοικιάζει προφανώς, επίσης στο εγκαταλελλημένο ΚΤΕΟ τής Περιφέρειας καθώς και σε ιδιωτικό συνεργείο όπου η Αντιπεριφέρεια παρέδωσε μηχανήματά της για επισκευή αλλά δεν πλήρωσε τον μηχανικό και έτσι δεν μπορεί να τά παραλάβει, και άλλα ευτράπελα που μπορεί να δεί κανείς να γίνονται στην Π.Ε. Πιερίας.

(γκαράζ τής Αντιπεριφέρειας)

(οχήματα σε αχρηστία σε ιδιόκτητο χώρο)

(εγκαταλελειμμένο ΚΤΕΟ τής Περιφέρειας)

(εγκαταλελειμμένα σε ιδιωτικό συνεργείο)

Εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, θέλουμε να «πιέσουμε» την κατάσταση μήπως και βγάλουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα για το καλό των πολιτών.

Εξ’ άλλου, πληροφορίες μού λένε ότι, η Αντιπεριφέρεια προ 5ετίας αγόρασε υπερτιμημένα ένα μηχάνημα χορτοκοπτικό καταστροφέα από τοπικό ιδιώτη επιχειρηματία που το χρησιμοποιούσε, και στην συνέχεια η υπηρεσία νοίκιασε φθηνά το ίδιο μηχάνημα σε εργολάβο και πιθανόν στον ίδιο επιχειρηματία απ’ όπου και το αγόρασε. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι να απορεί κανείς σε τέτοιου είδους… συναλλαγές!

Ανάγκη λοιπόν για επισκευή των οχημάτων τής Αντιπεριφέρειας και να εργαστούν οι υπάλληλοι που πληρώνονται και όχι ιδιώτες εργολάβοι, διότι αυτό μπορεί να ερμηνευτεί… αναλόγως!!!

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο