(ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ… ΧΡΙΣΤΟ)! Σε εορταστικό κλίμα η Κατερίνη: Κάλαντα, παραμύθια & μουσικές σε όλη την πόλη!

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (20-12-2021).

 

Δελτίο Τύπου τού Δήμου Κατερίνης για τα Χριστούγεννα, με εξέπληξε αρνητικά.

Όχι πως δέν το περίμενα, κάθε Χριστούγεννα η ίδια “σούπα” (κρύα πάντοτε) σερβίρεται από τον Δήμο και όχι μόνο, με συνέπεια στα Χριστούγεννα το μόνο πρόσωπο που απουσιάζει να είναι ο Ίδιος ο εορταζόμενος, ο Ιησούς Χριστός!!!

Στο παρακάτω Δελτίο Τύπου πουθενά δέν υπάρχει το Όνομα τού Χριστού, αντ’ Αυτού όμως με καμάρι αναφέρονται: “το ταχυδρομείο και το σπίτι του Άι Βασίλη”, “τα ξωτικά”, η “μάγισσα «Φρικαντέλα»”, “το Δέντρο των Ευχών” όπου “Τα παιδιά  στέλνουν το δικό τους γράμμα στον αγαπημένο τους άγιο και γράφουν τις ευχές τους”.

Εδώ εάν έχουμε Fake News και “παραμύθιασμα” των παιδιών, κανείς δέν νοιάζεται! Γράμμα στέλνουν στο πουθενά όλα αυτά τά παιδιά, νομίζοντας ότι ο ανύπαρκτος κοιλαράς “αη Βασίλης” θα το διαβάσει και θα τους στείλει δώρα. Παίζουν με την ψυχολογία των παιδιών. Είναι δε και ο “αγαπημένος άγιος” τους σύμφωνα με τον Δήμο Κατερίνης! Για Χριστό ούτε κουβέντα, δέν πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά την πραγματική γέννηση του Θεανθρώπου με συνέπεια να μήν γνωρίσουν και την Θυσία Του για την αμαρτωλή ανθρωπότητα.

Είναι δηλαδή σαν να πάς καλεσμένος στα γενέθλια τού… Χρήστου, και να εορτάζεις κάποιον ανύπαρκτο Βασίλη και όλη η κουβέντα να γίνεται γι’ αυτόν και οι “τιμές” να αποδίδονται σ’ αυτόν. Πώς θα αισθανθεί ο Χρήστος τελικά;

Αυτά είναι δυστυχώς τα Χριστούγεννα για την ανθρωπότητα. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ… ΧΡΙΣΤΟ! Και μετά περιμένουμε ευλογίες. Αμ’ δε…

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Τα παιδιά φορούν την εορταστική τους διάθεση και υποδέχονται τα Χριστούγεννα με ζωντάνια και αισιοδοξία στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου). Στον όμορφο και κατάλληλα διαμορφωμένο ζεστό αυτό χώρο στεγάζονται: το ταχυδρομείο και το σπίτι του Άι Βασίλη, που ανοίγει διάπλατα τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του και μας καλωσορίζει γεμάτος ιστορίες, ευχές και εκπλήξεις.

Παράλληλα, τα ξωτικά, ακούραστα όπως πάντα, κάτι σκαρώνουν, κάτι ετοιμάζουν, κάτι σκέφτονται… Τα παιδιά  στέλνουν το δικό τους γράμμα στον αγαπημένο τους άγιο και γράφουν τις ευχές τους.

 Μια φορά και έναν καιρό…

Επιπλέον, χριστουγεννιάτικα παραμύθια ζωντανεύουν καθημερινά στο «Εργαστήρι παραμυθιού», όπου η ξεκαρδιστική μάγισσα «Φρικαντέλα», του εθνικού μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά, και τα απίστευτα «μελομακάρονα και κουραμπιέδες εν δράσει», της Μάρως Θεοδωράκη, παίρνουν σάρκα και οστά χαρίζοντας μοναδικές στιγμές γέλιου και φαντασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τόπος: Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου)

Στις: 20, 21, 22,23, 24 & 26, 27, 28, 29, 30 & 31  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Το ταχυδρομείο του Άι Βασίλη

Ώρες: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00

Το σπίτι του Άι Βασίλη

Ώρες: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00

Παραμυθοπαιχνίδια: «Εργαστήρι παραμυθιού»

Μέρες & Ώρες: 20 – 22 Δεκεμβρίου, 17:00 – 21:00.

23 & 24, 11:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00.

26 – 29 Δεκεμβρίου: 10:00 – 14:00

30 & 31 Δεκεμβρίου: 10:00 – 14:00 & 15:00 – 17:00.

Όλες οι παραπάνω δράσεις σκηνοθετούνται και επιμελούνται από το θεατρικό εργαστήριο COMΜEDIA και τον ηθοποιό Θανάση Μαργαρίτη.

Εξάλλου, αύριο στις 12 μ. στην πλατεία Μακεδονίας, το Δέντρο των Ευχών στολίζεται με ζωγραφιές, ευχές και κορδέλες από παιδιά των δημοτικών σχολείων του Δήμου Κατερίνης που μεταδίδουν το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Επίσης, στις “ράγες” μπήκε και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ, όπου μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της Κατερίνης!

Το Διαθεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο στα Ευαγγελικά

Τέλος, πραγματοποιήθηκε το Διαθεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο για μικρούς και μεγάλους στα Ευαγγελικά το τριήμερο 17, 18 & 19 Δεκεμβρίου.

Κάτοικοι και επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις κοινωνικές δράσεις της Ευαγγελικής Εκκλησίας, ενώ στο χώρο – υπό τους ήχους μελωδικής μουσικής- φιλοξενήθηκαν ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά  και προσφέρθηκαν γλυκίσματα και ροφήματα.

Παρών στην κορύφωση των εκδηλώσεων που συνοδεύτηκε με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος αντάλλαξε ευχές με τους παριστάμενους. «Φωτίζουμε το δέντρο και τις καρδιές μας και μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Χρόνια πολλά. Προπάντων με υγεία, αισιοδοξία και χαμόγελα!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις εκδηλώσεις, θα τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα ισχύοντα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

 

www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο