Χώρος φορτοεκφόρτωσης ή χώρος στάθμευσης το νέο έργο της οδού 16ης Οκτωβρίου;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (14-07-2022).

 

Εκθείασαν κάποιοι το έργο του Δήμου Κατερίνης με τους νέους χώρους φορτοεκφόρτωσης επί της οδού 16ης Οκτωβρίου, αλλά δυστυχώς έως τώρα «άνθρακες ο θησαυρός». Αν και ο έλληνας δύσκολα υπακούει στους νόμους, το έργο προς το παρόν δέν μπορεί να θεωρηθεί αποκλειστικά φορτοεκφόρτωσης απλά διότι οι υπεύθυνοι τού Δήμου λησμόνισαν να τοποθετήσουν απαγορευτικές -για μή επαγγελματικά οχήματα- πινακίδες. Πληροφορίες μου λένε ότι πρέπει πρώτα να περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να παρθεί απόφαση τοποθέτησης πινακίδων αποκλειστικά για φορτοεκφόρτωση. Υπολογίζουν δε ότι εντός 10ημέρου θα διευθετηθεί το θέμα.

Έτσι ήταν ο χώρος προτού διαμορφωθεί!

Και έτσι διαμορφώθηκε! 

Αντί για φορτοεκφόρτωση όμως, κατάντησαν οι χώροι ελεύθερο παρκινγκ στα σημεία αυτά με οδηγούς να αφήνουν εκεί τά οχήματά τους πεταγόμενοι για… καφεδάκι, και μάλιστα πολύωρο!

Στην δεξιά πλευρά από την είσοδο της οδού, συνήθως σταθμεύει όχημα γνωστού καταστήματος, όπου μάλλον τους «βόλεψε» το έργο τούτο προσφέροντας τους αποκλειστικό πάρκινγκ ελλείψεως πινακίδας, αποκλείοντας κάθε άλλο επαγγελματικό όχημα φορτοεκφόρτωσης.

Φορτοεκφόρτωση σημαίνει εναποθέτω ή παραλαμβάνω φορτίο και αποχωρώ, όχι σταθμεύω ολημερίς μπροστά στο κατάστημα μου ωσάν να ανήκει μόνο σ’ εμένα ο χώρος τούτος. Όταν όμως τοποθετηθούν οι απαραίτητες πινακίδες για αποτροπή στάθμευσης μή επαγγελματικών οχημάτων, δέν θα υπάρχει δικαιολογία στάθμευσης πέραν των 5 λεπτών.

Εάν αργήσει η αρμόδια επιτροπή να αποφασίσει, θα αρχίσουν οι διαμαρτυρίες άλλων καταστηματαρχών και μάλλον θα γίνουν ηχηρές για να ακούσουν τά αυτιά των υπευθύνων του Δήμου Κατερίνης.

 

www.Pieria.tv ©2022

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2022
Μοιραστείτε το Άρθρο