Όλα έτοιμα για τον 2o αγώνα δρόμου «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

Μοιραστείτε το Άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

          Όλα έτοιμα για τον 2o αγώνα δρόμου «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα δρόμου 9.700μ. με την επωνυμία «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» που συνδιοργανώνεται από  την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το δήμο Πύδνας-Κολινδρού, με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Παράλληλα έγινε και η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ζητήματα που αφορούν τον αγώνα.

          Ο αγώνας θα διεξαχθεί  το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 7μ.μ. Αφετηρία ορίζεται το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα.

          Οι διοργανωτές έδωσαν το πλαίσιο στο οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Πιερία και τόνισαν τη σημασία της παρουσίας των εθελοντών στη διοργάνωση του αγώνα καθώς και το σπουδαίο ρόλο των κατοίκων των κοινοτήτων του δήμου Πύδνας-Κολινδρού που διασχίζουν οι αθλητές.

          Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου,  Πατέρας Γεώργιος Μιάουρας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Μαρία Αβραμίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύδνας- Κολινδρού κ. Μωυσής Μαυρίδης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ”ΖΕΥΣ” κ. Ευάγγελος Γερομιχαλός μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων κα Καλλιόπη Καρτσαμπά και κ. Δημήτριος Βαρνάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας κ. Αδάμος Σαραηλίδης μαζί με τα μέλη κ. Γεώργιο  Χαρμπαντίδη και κ. Γεώργιο Ζαβαντία, ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Μακρυγιάλου «Ο Πόντος» κ. Κυριάκος Κωνσταντινίδης μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου  κ. Χρήστο Μαυρίδη , ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου  Πύδνας – Κολινδρού κ.  Γιάννης Κούκας , οι εκπρόσωποι του Φιλανθρωπικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης» κ. Κατερίνα Μελιδώνη  και Χριστίνα Κυπαρίδου,  καθώς και οι εκπρόσωποι  του Σώματος Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Μερόπη Καραγκάνη  και κ. Γεώργιος Καραϊσκος.

          Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην ιερότητα και την συμβολικότητα του χώρου διεξαγωγής του αγώνα. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά η συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολής μας στη διοργάνωση ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος για την Πιερία με ιστορική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και τουριστική αξία. Όπως μας πληροφορούν οι Πράξεις των Αποστόλων, ο Απόστολος των Εθνών, κατά την 2η περιοδεία του, πέρασε από την Βόρεια Πιερία, όπου σώζεται και το μνημείο διέλευσής του. Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν νοερά τα χνάρια της διαδρομής που άφησε στο πέρασμά του ο Απόστολος Παύλος  και ευχόμαστε η πορεία αυτή να γίνει πυξίδα προσανατολισμού για την πολιτισμική ανάταση και αναζωογόνηση της περιοχής μας».

          Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, από την πλευρά του τόνισε: «Ο αγώνας δρόμου με την επωνυμία Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού, με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός με χαρακτήρα θρησκευτικό και πνευματικό, ιστορικό και πολιτιστικό. Με την καθιέρωση του αγώνα αυτού θέλουμε να οριοθετήσουμε με πιο αισθητό τρόπο τη διέλευση του Αποστόλου των Εθνών από την περιοχή μας και να αναδείξουμε εντονότερα την ιστορικότητα και πνευματικότητα αυτής με την αναβίωση του σημαντικού αυτού γεγονότος».

          Ο κ. Αλέξανδρος Πούλιος, πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων «ΖΕΥΣ» αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του αγώνα, τονίζοντας το μεγάλο αριθμό συμμετοχών γεγονός που μαρτυρά, όπως ανέφερε «πως ο αγώνας δρόμου το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου είναι ένας αγώνας για όλους. Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Είναι μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού».

          Οργανωτική επιτροπή και εμπλεκόμενοι φορείς έδωσαν ραντεβού το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 7μ.μ., στην αφετηρία του αγώνα, όπου φέτος αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ συμμετοχών.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους  στην παρακάτω φόρμα:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

Η αποστολή των δηλώσεων θα γίνεται μέχρι και την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 και ώρα 12μ.μ.

Επιμέλεια: www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment