Όταν για μια επένδυση καταστρέφεται οικονομικά μια κοινότητα και δεκάδες επαγγελματίες.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 25/4/2021

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» 

ΕΓΚΡΙΝΕΙ ο δήμαρχος κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ τις μακροχρόνιες εκμισθώσεις πάνω στην θάλασσα εκτάσεων 51.000 τ.μ., στην παραλία της Καλλιθέας και ΑΓΝΟΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας, των 19 δημοτικών συμβούλων και των πολιτών που έχουν αντίθετη άποψη. Ακίνητες περιουσίες του δήμου και των πολιτών που ανήκουν σε τουριστική ζώνη χάνουν τις αξίες τους.

Με οριακή πλειοψηφία των παρατάξεων του κ.Κουκοδήμου-Νταντάμη 21 συμβούλων στους 41 καταψηφίσθηκε η πρόταση της δημοτικής μας παράταξης «Πολίτες σε Δράση», της παράταξης του κ.Λιακόπουλου και του κ.Τσουπέη, για ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ που αφορά την εκμετάλλευση των παραλιακών φιλέτων στον δήμο Κατερίνης.

Παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο οι βουλευτές Πιερίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και εκπρόσωποι φορέων. Άπαντες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, τάχθηκαν υπέρ της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής με όρους και προϋποθέσεις και δήλωσαν ότι πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν μας την τοπική κοινωνία και τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των Δημοτών. Μοναδική εξαίρεση, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης που τάχθηκε υπέρ της εκμίσθωσης «χωρίς αστερίσκους και αλλά».

Η πρόταση μας αφορούσε την ματαίωση του διαγωνισμού για την ήπια τουριστική αξιοποίηση των παραλιακών εκτάσεων από επιχειρηματίες και την συζήτηση για εύρεση λύσεων και προτάσεων από τον δήμο Κατερίνης και την ΕΤΑΔ ΑΕ.

Όπως και ο ίδιος ο διαγωνισμός ρητά αναφέρει, οι όροι δόμησης και οι πολεοδομικές δυνατότητες, άρα και η αξιοποίηση των εκτάσεων, μπορούν να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑ του μισθωτή κατά παρέκκλιση των σήμερα ισχυόντων και κατά συνέπεια να μην υπάρξει ήπια τουριστική αξιοποίηση. Οι εκτάσεις με καταμέτρηση των υπηρεσιών του δήμου Κατερίνης έχουν μετρηθεί και καταγραφεί μεγαλύτερες από ότι αναφέρεται στον διαγωνισμό, δίδοντας έτσι στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να εφαρμόσει ΕΣΧΑΔΑ και ΕΣΧΑΣΕ και να αναπτύξει μεγάλα ποσοστά δόμησης των εκτάσεων, με αποτελέσματα δυσχερή για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Η παράταξή μας δηλώνει υπέρ της ανάπτυξης, χωρίς όμως αυτή να υποβαθμίζει την αξία εκτάσεων δημοτικών είτε ιδιωτικών είτε επιχειρήσεων υφισταμένων που δεν θα έχουν, πλέον, πρόσβαση στην θάλασσα ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΑΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος, εν αντιθέσει με προηγούμενη ψηφοφορία (Κορινού), δεν ζήτησε «ψήφο κατά συνείδηση», ΑΓΝΟΗΣΕ την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας και 19 Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ και ο επικεφαλής μας Σάββας Χιονίδης, συντασσόμενοι με την τοπική κοινωνία και τους φορείς , θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία και προσπάθεια, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η συνολική ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς να απομειώνονται οι αξίες των άλλων εκτάσεων.

 

www.Pieria.tv – 2021


Μοιραστείτε το Άρθρο