2.000% ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (03-03-2021).

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ -Ποιος θα το φανταζόταν!

Το αντιψυχωσικό φάρμακο INVEGA που σχετίζεται με ψυχικές παθήσεις, όπως σχιζοφρένεια, χορηγούνταν στους ασθενείς με «μηδενική» συμμετοχή (1 ευρώ τυπική συμμετοχή). Για έναν άνεργο με μόνο εισόδημα το επίδομα αναπηρίας, αυτό ήταν οικονομική ανακούφιση.

Εδώ και δύο μήνες όμως, για το συγκεκριμένο φάρμακο καλείται ο ασθενής να πληρώσει για συμμετοχή το ποσό των 20 ευρώ ανά συνταγή!

2.000% αύξηση επέβαλε ο υπουργός υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Μετά την εφαρμογή του ν.4093/2012 ορίστηκε η καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ το ποσό του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή όταν εκτελείται από τους ασθενείς σε ιδιωτικά φαρμακεία. Τώρα έγινε αύξηση, και μάλιστα 2.000%!!!

Απίστευτο; Ναι…! 

Τόσα εκατομμύρια που χάρισε η κυβέρνηση στα ΜΜΕ για την κυβερνητική προπαγάνδα της… «πανδημίας», από κάπου θα πρέπει να βγούνε. Και βρήκαν την λύση!!! Να πληρώσει ο ψυχικά ασθενής, και όχι μόνο.

Ασθενής μου καταγγέλλει, ότι πλέον λαμβάνει εις διπλούν το φάρμακο αυτό, ένα των 9mg και ένα των 3mg ανά συνταγή, και από το απόλυτο ΜΗΔΕΝ πληρώνει πλέον 40 ευρώ τον μήνα, άνεργος ων με μόνο εισόδημα το επίδομα αναπηρίας. Πριν από την αύξηση αυτή είχε μηδενική συμμετοχή, ή έστω του ενός (1) ευρώ μόνο. “Πώς θα ανταπεξέλθει στα έξοδα του και στην διαβίωσή του”; ρωτάει!

Συγχαρητήρια κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα πάντα στην μάχη της εξόντωσης του Ελληνικού λαού.

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο