400 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (10.06.2017)

 

Δέν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύω το μέγα ζήτημα των χώρων στάθμευσης που κάποιοι κουτοπόνηροι μαγαζάτορες στην Κατερίνη τοποθετούν διάφορα εμπόδια για να μή σταθμεύουν οχήματα μπροστά στα καταστήματά τους.

Με καρέκλες, ποδήλατα, καφάσια, λουλούδια και ότι άλλο κατεβάζει ο νούς του ευρηματικού Έλληνα, κρατούν παράνομα μία και δύο και τρείς θέσεις στάθμευσης στερώντας το δικαίωμα του οδηγού που πληρώνει τέλη κυκλοφορίας να βρεί μιά θέση πάρκινγκ, και ιδιαίτερα στην Κατερίνη που δέν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εφόσον ο Δήμος δέν το φροντίζει ενώ παράλληλα πιέζει την Δημοτική Αστυνομία να κόβει κλήσεις -λέγοντας “ξεσκίστε τους”- για να γεμίζουν τά ταμεία τους.

Αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν, διότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας βάζει τάξη στην ασυδοσία αυτή με τα τσουχτερά πρόστιμα των 400 ευρώ σε όσους τοποθετούν εμπόδια στους χώρους στάθμευσης των οδηγών.

Μπορούμε ώς οδηγοί να καλέσουμε την Αστυνομία ή την Δημοτική Αστυνομία της Κατερίνης που έως τώρα εθελοτυφλεί και αδιαφορεί για τους κουτοπόνηρους μαγαζάτορες, για να πράξουν το καθήκον τους που υποχρεούνται με τον νέο νόμο.

Δείτε στην enikonomia.gr τί αναφέρει το άρθρο 48 του νέου Κ.Ο.Κ. για την κατάληψη τμήματoς oδoύ και πεζόδρoμoυ.

 

©www.Pieria.tv – 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο