ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, 52 ΟΙΚΙΣΚΟΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(15/02/2018)

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τής Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018, ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης έκανε την έναρξη με ευχάριστες ειδήσεις!

Ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι, εντός του έτους πρόκειται να τοποθετηθούν στον καταυλισμό τών Ρομά τής πόλης μας 52 οικίσκοι για να εγκατασταθούν προσωρινά οι Ρομά βγαίνοντας από τα παραπήγματα στα οποία κατοικούν έως σήμερα. Τα κονδύλια τα οποία εξασφαλίστηκαν, χρηματοδοτούνται 100% από τον ΕΣΠΑ.

Το Δελτίο Τύπου τού Δήμου Κατερίνης που μας απέστειλαν, γράφει τά εξής:

«Θετική εξέλιξη για τον Δήμο Κατερίνης» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια χθεσινοβραδινής προ ημερήσιας ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, την ΚΥΑ, η οποία εκδόθηκε για τα ζητήματα των Ρομά και επικεντρώνεται στο αίτημα του Δήμου, για την προμήθεια 52 οικίσκων για προσωρινή εγκατάστασή τους.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος: «Ζητήσαμε τη βελτίωση των συνθηκών για τους Ρομά  και η συγκεκριμένη κοινή υπουργική απόφαση κατόπιν και της επικοινωνίας με την αρμόδια υπουργό και την ειδική γραμματέα δίνει προτεραιότητα στην Κατερίνη».

Όπως τονίστηκε, από την εξέλιξη αυτή, θα προκύψουν και τέσσερις θέσεις εργασίας για άτομα, τα οποία θα διευθύνουν το πρόγραμμα, ενώ θα προσληφθούν εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων και από τους ίδιους τους Ρομά.

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος, το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία δεκαετία έως την οριστική μετεγκατάσταση – ενσωμάτωσή των Ρομά, στον κύριο αστικό ιστό της πόλης, ενώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τους κεντρικούς πόρους του ΕΣΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στον Δήμο Κατερίνης είναι καταγεγραμμένοι 300 Ρομά, οι οποίοι θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι, ενώ από το 2008 λειτουργεί ως ασπίδα κοινωνικής προστασίας και συνοχής, το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων, το οποίο μετεξελίχθηκε σε «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης με παράρτημα Ρομά».

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι, τον καταυλισμό των Ρομά τής Κατερίνης, τον κατοικούν οι συνάνθρωποι μας αυτοί εδώ και 50 έτη δίχως ρεύμα, δίχως υπονόμους και τουαλέτες, δίχως βρύσες νερού στις παράγκες τους που είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά και γιά σκεπή έχουν πλαστική σακούλα που κοπιάζει να σταθεί στις διάφορες καιρικές συνθήκες.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως, βρέθηκαν κονδύλια τού ΕΣΠΑ για να διατεθούν στον πολύπαθο καταυλισμό ενώ -όπως μου καταγγέλθηκε- και άλλα κονδύλια περασμένων ετών διατέθηκαν για τις ανάγκες του καταυλισμού αλλά ουδέποτε έφτασαν στους δικαιούχους.

 

www.Pieria.tv

©2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο