ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΙ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 04.03.2017)

Πρίν λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε ότι ασθενής στην Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης, είχε έντονο διαπληκτισμό με τον εφημερεύοντα ιατρό όπου και συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Καλέστηκε η αστυνομία για το συμβάν αλλά έως ότου φτάσουν τα όργανα της τάξης στο Νοσοκομείο, ο ασθενής αποχώρησε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασθενείς και ιατροί έρχονται σε διαπληκτισμό μέχρι σημείου να πιαστούν και στα χέρια. Πρόσφατο παράδειγμα ενός ασθενούς στα επείγοντα του Νοσοκομείου που γρονθοκόπησε τον ιατρό θεωρώντας ότι δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής για την υγεία του.

Αληθεύει δυστυχώς ότι, ασθενείς παραπονούνται πως κάποιοι ιατροί του Νοσοκομείου αδιαφορούν για την πολύωρη και εξαντλητική αναμονή των ασθενών και «συλλαμβάνονται» να απουσιάζουν από το ιατρείο τους επανερχόμενοι αργότερα με καφεδάκι στο χέρι και νωχελικά να παίρνουν θέση για την εξέταση των ασθενών. Είναι και αυτός ένας παράγοντας εκνευρισμού των ασθενών που καλά θα κάνουν οι φίλοι μας ιατροί να το προσέξουν προς αποφυγήν δυσάρεστων αντιδράσεων.

Προσωπικά συνόδευσα ασθενή σε κλινική του Νοσοκομείου (δεν ήταν η πρώτη φορά) και ο ιατρός ούτε έκανε τον κόπο να τον εξετάσει παρά μόνον αρκέστηκε στην περιγραφή των συμπτωμάτων και έδωσε φαρμακευτική αγωγή, πέραν του ότι δεν σταματούσε να φουμάρει το ηλεκτρονικό του τσιγάρο μέσα στο ιατρείο.

Την καταγραφή αυτή ας την προσέξει ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου, ο οποίος δείχνει δείγματα θελήσεως και αποφασιστικότητας για πάταξη των κακώς κειμένων.

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο