ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ‘Η ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΗΜΕΤΕΡΩΝ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ…

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (11-05-2020)

Δεν είναι τελικά κάποια συγκεκριμένα τα σημεία της μόλυνσης τού καναλιού τής αντιπλημμυρικής Τάφρου Κατερίνης που κατασκευάστηκε επί υπουργίας Γεράσιμου Αρσένη, όλο το κανάλι γέμει από απόβλητα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Έγκλημα κατά τού περιβάλλοντος διενεργείται εδώ και πολλά έτη από ασυνείδητους εργοστασιάρχες όπου πετούν τα απόβλητα τους στο κανάλι που ενώνεται με τον ποταμό Πέλεκα και καταλήγει στην θάλασσα.

Επανειλημμένως καλέστηκαν οι αρμόδιες αρχές να πατάξουν το έγκλημα τούτο, όπως είναι ο Δήμος Κατερίνης, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, οι αστυνομικές αρχές και κάθε άλλος φορέας εφόσον επί σειρά ετών που συστηματικά και καθημερινά πέφτουν μολυσμένα απόβλητα και δηλητήρια στο συγκεκριμένο κανάλι, αδυνατούν να επιλύσουν το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα ενώ πίσω από την εσκεμμένη αυτή μόλυνση βρίσκονται ένας τουλάχιστον επιχειρηματίας τού Νομού ή και περισσότεροι.

Τελευταία ευδόκησε η Αντιπεριφέρεια Πιερίας να πάρει δείγμα μολυσμένου νερού από το κανάλι στέλνοντας το για ανάλυση σε χημείο τού Βόλου, και συνέταξε πόρισμα αποστέλλοντας το στον Δήμο Κατερίνης, και αυτό το έκανε μετά από επίσημο γραπτό αίτημα τού αντιδημάρχου Πρασίνου και Περιβάλλοντος Ευάγγελου Κήπου, γι’ αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα που διενεργείται εδώ και τόσα χρόνια με την πιθανή ανοχή των Αρχών.

Υπενθυμίζω ότι, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βαγγέλης Κήπου αντικαταστάθηκε πρό ημερών από τον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και στην θέση του τοποθέτησε τον Κώστα Τσιουκάνη , έναν νεοεισερχόμενο στην παράταξη Κουκοδήμου που ήταν στην παράταξη τού Σάββα Χιονίδη , αντιπάλου τού Κώστα Κουκοδήμου.

«Πολλά πολιτικά παιχνίδια παίζονται και καλύπτονται ημέτεροι που εγκληματούν περιβαλλοντικά», ψιθυρίζει ο λαός τής Πιερίας.

Τα αποκλειστικά πλάνα της Pieria.tv δείχνουν το προμελετημένο περιβαλλοντικό έγκλημα όπου τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων και όχι μόνο.

Τόσα χρόνια εγκληματικής αδιαφορίας των Αρχών τού τόπου δεν δικαιολογούνται.

Το ρεπορτάζ αναδεικνύει και πάλι το πρόβλημα και καλεί τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν με εισαγγελέα και την αστυνομία και να σταματήσουν τον αργό θάνατο των κατοίκων από κάποιους ασυνείδητους εγκληματίες τού τόπου μας. Το ρεπορτάζ αυτό με τα αποδεικτικά στοιχεία τής μόλυνσης και τής κωλυσιεργίας τού Δήμου Κατερίνης, τής Αντιπεριφέρειας Πιερίας και κάθε άλλης αρμόδιας Αρχής, μήπως θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά και στον αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα περαιτέρω;

Πρέπει κάποτε να τρίξουν κάποιες καρέκλες επιτέλους, διότι το κακό παράγινε επιτρέποντας το έγκλημα κατά τής υγείας των πολιτών να υφίσταται.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο