ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Συνεργεία καθαρισμού στην περιοχή Αστικών και Μυλαυλάκου.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού στον αστικό ιστό του Δήμου Κατερίνης από την Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, συνεργεία της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος στην οδό Ανδριανουπόλεως στα περιοχή των Αστικών Κατερίνης (όπισθεν της ΔΕΗ) πραγματοποίησαν εργασίες κλάδευσης.

[Σχόλιο-Παρατήρηση Γιώργου Οικονομίδη]

Ευχάριστες τέτοιες ενέργειες και αποδεκτές από τους δημότες. Όμως…!

Τα μέτρα προστασίας του συνεργείου είναι ελλιπέστατα. Απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να μήν φορούν κράνος στο κεφάλι όταν κόβουν κλαδιά που μπορούν να πέσουν στην κεφαλική τους χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες. Για τον λόγο ότι, η κύρια εργασία μου στο εξωτερικό ήταν αυτή (κηπουρική) με δική μου επιχείρηση, δηλώνω πως στους Αυστραλιανούς Δήμους κάτι τέτοιο θα επέφερε δικαστική έρευνα, πέραν του ότι το λεγόμενο Union (Σωματείο Εργατών) θα τους έκοβε τον κw#ο!

Εδώ δεν πρόκειται για απλή κριτική στον Δήμο μας αλλά παίζονται ζωές εργατών και θα πρέπει να τους σέβεται η αντιδημαρχία Πρασίνου διότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η έλλειψη ασφαλείας που μπορεί να επιφέρει εργατικό ατύχημα. Μπορούμε να “δικαιολογηθούμε” λέγοντας ότι “στην Ελλάδα βρισκόμαστε” αλλά εδώ πρόκειται για θέμα ζωής ή θανάτου, ναι και θανάτου, γιατί όχι από ένα αναπάντεχο ατύχημα;

Θυμάμαι στις αρχές της έναρξης εργασιών μου, έτσι έκοβα και εγώ με το ίδιο μηχάνημα και δίχως προστασία. Ένα κλαδί χοντρό σάν τον περίγυρο τού ματιού μου κόπηκε και με κτύπησε με τον κορμό του με δύναμη κατευθείαν στο μάτι ακουμπώντας όμως στο κρανίο μου (επάνω και κάτω κόκκαλο τού ματιού)! Εάν ήταν έστω και λίγο λεπτότερος ο κορμός θα μπορούσε να καρφωθεί μέσα στο μάτι μου αφήνοντας με στον τόπο. Μετά από αυτό έπαιρνα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Ήμουν όμως ιδιώτης και υπεύθυνος για τις πράξεις μου και όχι δημόσιος υπάλληλος όπως είναι οι παραπάνω εικονιζόμενοι. Η αναφορά μου αυτή γίνεται προς απόδειξη για το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει το κακό, κύριοι τού Δήμου Κατερίνης. Σεβαστείτε τους υπαλλήλους σας διότι σε περίπτωση ατυχήματος πάλι εμείς θα τους πληρώσουμε και όχι εσείς. Εσείς θα υποστείτε τις ποινικές ευθύνες…!

(Τέλος της παρατήρησης μου)

 

Επίσης συνεργείο της Αντιδημαρχίας καθάρισε με μεσινέζα περιμετρικά την περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Μυλαυλάκου καθώς και την οδό Παπάγου από τα χόρτα και κλαδιά.

Η Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος προχωρά καθημερινά στον καθαρισμό εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Κατερίνης.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο