O ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 02.04.2017)

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Κατερίνης, είχε σήμερα το πρωί της Κυριακής στο Επιμελητήριο Πιερίας, ώς κεντρικό ομιλητή τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. και βουλευτή Αθηνών Βασίλη Κικίλια, με θέμα «Ένας Χρόνος Κυριάκος Μητσοτάκης – Ένας Χρόνος Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Κατερίνης».

Ο Βασίλης Κικίλιας χαιρέτησε με χειραψία τους θαμώνες γνωστού καταστήματος απέναντι από το Επιμελητήριο.

Ο Βασίλης Κικίλιας έφτασε στο Επιμελητήριο Πιερίας στις 11.30 περίπου πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρο Κουλκουδίνα, τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας Γιάννη Κουρινιώτη και είχε μιά σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου.


Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης Σπ. Κουλκουδίνας καλωσόρισε στο βήμα τον Βασίλη Κικίλια και ανέφερε ότι:

«Η Ν.Δ. κατέθεσε αυτή την πρότασή της στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι η μοναδική πλέον αξιόπιστη λύση για την πατρίδα μας. Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Κατερίνης έβαλε το λιθαράκι της σ’αυτή την προσπάθεια. Επιτρέψτε μου να πω ότι είναι το ζωντανό παράδειγμα, της αλλαγής φιλοσοφίας που ενέπνευσε ο πρόεδρός μας και του στόχου που έθεσε για ανανέωση».

Πρίν την ομιλία του Βασίλη Κικίλια προηγήθηκε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, από τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας Γιάννη Κουρινιώτη, από τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο και από τον Τομεάρχη της Ν.Δ. Πιερίας Λ. Κλώνο.


ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: 

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 

«Ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής της Ν.Δ. πρέπει να είναι η μείωση της φορολογίας. Μαζί με μείωση των δαπανών. Έχει περιθώριο το ελληνικό δημόσιο να μειώσει τις σπατάλες και δαπάνες στο δημόσιο τομέα.
Στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις και μετά οι μεγάλες. Μπορεί ένας αγρότης να είναι και επιχειρηματίας; Βεβαίως και μπορεί. Το κράτος οφείλει να του δώσει τα εφόδια, να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, να αυξήσει την ποιότητα. 

Η Ν.Δ. είναι μεγάλη πλατιά λαϊκή παράταξη και δεν εκχωρούμε κοινωνικά πλεονεκτήματα σε κανέναν. Οι πρώτοι είμαστε που θα βοηθήσουμε τους αναξιοπαθούντες. Αλλά σωστά. Όχι ενεχυριάζοντας τις επόμενες γενιές. Αρκετό κακό κάναμε στα παιδιά μας. 
Ένα ακόμη μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία πρέπει να μπει στο επίκεντρο. Οι νέοι άνθρωποι. Πώς οι νέοι άνθρωποι θα μείνουν στον τόπο τους, πώς δεν θα φεύγουν στο εξωτερικό; 

Είναι ντροπή για έναν νέο άνθρωπο τα Stage και οι συμβάσεις έργου. Ήταν λάθος αυτό που κάναμε. Το πιστεύω. Ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να επιδοτεί να κάθεσαι αλλά για να δουλεύεις. 
Επίσης, όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις δεν μιλάμε για περικοπές μισθών και συντάξεων. Πρέπει να γίνει κατανοητό, μιλάμε για μεταρρυθμίσεις και για επενδύσεις. Φτάνουν 4 με 6 μεγάλες επενδύσεις για την κινητοποιήσουν την ελληνική οικονομία. Για παράδειγμα, η δυνατότητα που δεν σας δίνεται σήμερα να αξιοποιήσετε τον Όλυμπο. Δεν λέω να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Αλλά υπάρχει χρυσή τομή, υπάρχει η Αριστοτελική μεσότητα. Η δυνατότητα να εκμεταλλευθείς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως τον Όλυμπο αλλά και τη γεωργία, τον τουρισμό κ.α.». 

Ο κ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ:
«Σ’ εσάς τους αγωνιστές της παράταξης, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ανοίγουμε τα φτερά μας σε όλη την κοινωνία. Και αν θέλουμε να έχουμε αυτοδυναμία πρέπει να το καταλάβουμε πολύ καλά. Ανοίγουμε οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία τα φτερά μας και τους χρειαζόμαστε όλους και τους έχουμε ανάγκη όλους. Όχι όμως λήθη σε αυτούς που εξαφανίζονται κάθε φορά που είναι τα δύσκολα για τη Ν.Δ. και ξαναγυρίζουν όταν η Ν.Δ. παίρνει τα επάνω της». 

Στο τέλος της ομιλία του ο Βασίλης Κικίλιας είπε:

«Φάγαμε τη σφαλιάρα μας, πέσαμε κάτω. Δυο επιλογές, η μια να μείνουμε κάτω και να αφεθούμε τη μοίρα μας και η άλλη είναι να σταθούμε στα πόδια μας και να προσπαθήσουμε ξανά και ξανά και να τα καταφέρουμε. Αυτό που θέλω να σας ζητήσω είναι να αγαπάτε τον τόπο σας και να καταλάβετε ότι αυτή η παράταξη παρά τα λάθη που έγιναν αγαπάει και ενδιαφέρεται πρώτα για την ελληνική κοινωνία».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας όπου και του παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Κατερίνης

Φωτορεπορτάζ: www.Pieria.tv

www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο