Rapid Test: Τι Κερδίζει Η Κυβέρνηση Από την Υποχρεωτικότητα Τους; (“Πολλά Τα Λεφτά Άρη”)!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (11-11-2021).

 

Και μετά απορούμε γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην υποχρεωτικότητα των Rapid Test, και μάλιστα δίς της εβδομάδος, άρα διπλά και τά κέρδη, εάν ισχύουν αυτά που μου είπε φαρμακοποιός της Κατερίνης.

Υποχρεώθηκα να κάνω Rapid Test εφόσον έπρεπε να πάω στην αστυνομία να παραλάβω μια δικογραφία (και πάλι ο εισαγγελέας ζητά προκαταρκτική εξέταση για δημοσιεύματα μου πρό 2 ετών) και πηγαίνοντας σε κεντρικό φαρμακείο της πόλης που κάνει το εν λόγω τέστ (εφόσον δεν το κάνουν όλα τα φαρμακεία), μου ζήτησαν 10 ευρώ για το τέστ αυτό. Αφού πλήρωσα με έβγαλαν έξω στο πεζοδρόμιο για το τέστ (με δείγμα σάλιου και όχι μπατονέτας στην μύτη μου διότι το αρνούμε αυτό) μπροστά σε όλους τους καθήμενους στις καφετέριες και στους περαστικούς. Του λέω του φαρμακοποιού ότι τα προσωπικά μου δεδομένα πάνε κατά διαόλου, μπροστά στον κόσμο! Μου απαντάει έτσι μας υποχρεώνουν εφόσον απαγορεύεται μέσα να γίνει το τέστ. Ας είναι, πέρασε αυτό!

Ευκαιρίας δοθείσης του λέω του φαρμακοποιού ότι στην Γερμανία το τέστ το αγοράζεις με 0,80 λεπτά του ευρώ από το Σούπερ Μάρκετ ενώ στην Ελλάδα κοστίζει 10 ευρώ. Μου απαντάει (και εδώ είναι το ζουμί): Εμείς το αγοράζουμε 2,5 ευρώ και ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ 3 ευρώ!!! (κόστος αγοράς 5.5 ευρώ και το κέρδος του φαρμακείου για το τέστ 4.5 ευρώ;). Δηλαδή, εάν ισχύει αυτό που μου είπε, τότε ναι! η κυβέρνηση έχει μεγάλο συμφέρον να επιβάλλει την υποχρεωτικότητα των τέστ εφόσον από το καθένα κερδίζει 3 ευρώ φόρου την εβδομάδα, και δεδομένου ότι επιβάλλει δύο τέστ τότε τα κέρδη είναι διπλά.

Ισχύει αυτό κύριοι της κυβέρνησης; Τα κονομάτε εις διπλούν με τά αμφιβόλου αξίας και αποτελέσματος τέστ (όπως είπε ο Μαγιορκίνης, ότι εάν δεν δώσουν 100% ειδικότητα, και 99% να δώσουν τότε θα έχουμε ψευδή αποτελέσματα, ενώ οι εταιρίες δίνουν έως 97% έγκυρο αποτέλεσμα, [άρα έχουμε χιλιάδες ψευδή και δήθεν κρούσματα;]), ή μήπως λάθος έκανε ο φαρμακοποιός; Παίρνετε 3 ευρώ φόρο από το κάθε Rapid Test, όπου ενώ γίνονται εκατομμύρια τεστ εβδομαδιαίως και μάλιστα διπλά, σημαίνει πολλά εκατομμύρια ευρώ στις τσέπες της εφορίας κάθε εβδομάδα; Καλό θα είναι να έχουμε μια απάντηση, διάψευσης έστω, εφόσον ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ τα ρεπορτάζ μου ειδάλλως δεν εξηγείται πώς ο εισαγγελέας με καλεί και πάλι σε προκαταρκτική για δημοσιεύματα μου για λαθρομετανάστες πρίν από 2 έτη!!! Άρα με διαβάζετε και καραδοκείτε από μια λέξη μου ή φράση μου να με «στήσετε στον τοίχο» για να… σιωπήσω.

Τέλος, κάτι άλλο που αξίζει της προσοχής μας για την μετάδοση του ιού:

Στο ΑΤΜ τράπεζας στην πλατεία Κατερίνης, όπου ήταν έξω και υπάλληλος της τράπεζας βοηθώντας κάποιους που είχαν άγνοια συναλλαγών, ερχόμενη η σειρά μου (που δεν χρειάζομαι βοήθεια) είπα χαριτολογώντας στον υπάλληλο: Γιατί δεν κανονίζετε κάποιο σύστημα αυτόματης απολύμανσης στο ΑΤΜ εφόσον εκατοντάδες χέρια κάθε ημέρα αγγίζουν τα πλήκτρα; Η απάντηση του: Δεν υπάρχει φόβος εφόσον κανένας δεν κολλάει από τα ΑΤΜ διότι ο ιός μεταδίδεται από τον… αέρα!!! Τι είπε ρε ο άνθρωπος! Στην επιμονή μου ότι κάνει λάθος μου συνέστησε να χρησιμοποιώ γάντια εάν φοβάμαι. Ουάου…

Και να σκεφτεί κανείς ότι στις τράπεζες απαγορεύεται να μπαίνουμε ανεμβολίαστοι και δίχως Rapid Test, από αυτό που ίσως κονομάει 3 ευρώ η εφορία από το καθένα και μάλιστα διπλά!!!

Αυτή είναι η δύσμοιρη Ελλάς με τέτοιους κυβερνήτες…

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο