ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 02/09/2017)

 

Σοβαρά επεισόδια και ξύλο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για το φλέγον θέμα των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.

Συγκεκριμένα, εχθές 1η Σεπτεμβρίου 2017 στα πλαίσια της ψήφισης ή όχι στην κατασκευή ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη με συνέπεια την καταστροφή του δάσους, οι κάτοικοι των χωριών Άνω και Κάτω Μηλιάς Πιερίας, αντέδρασαν έντονα στο άκουσμα της ψήφισης υπέρ των ανεμογεννητριών από τους δημοτικούς συμβούλους του δημάρχου Σάββα Χιονίδη.

Ο δήμαρχος Κατερίνης εσκεμμένα σιωπούσε και δεν έδινε απάντηση στην ερώτηση της αντιπολίτευσης να ονομάσει αυτόν που κρύβεται πίσω από την Offshore εταιρία που θα εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στο δάσος.

Μια εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ μόνο όπως κατήγγειλε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης.

Παρουσία των βουλευτών της Πιερίας τής κυβέρνησης Σύριζα Τζαμακλή και Καστόρη, ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης εξακολουθούσε να μην απαντά ευθέως για το ποιος κρύβεται πίσω από την εταιρία φάντασμα που θα καταστρέψει το δάσος.

Οι κάτοικοι που θα πληγούν ανεπανόρθωτα από την καταστροφή τού δάσους με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, έφτασαν στα άκρα επιτιθέμενοι στον δήμαρχο ο οποίος φυγαδεύτηκε στο γραφείο του ενώ από την επίθεση δέν γλύτωσε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος ο οποίος σε όλη την διάρκεια ήταν προκλητικός όπως θεώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι.

Στο παραπάνω βίντεο μας βλέπετε την αντίδραση και τα επεισόδια μέσα στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου.

UPDATE: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΟΥΛΕΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ.

Βασίλης Νουλέζας, δικηγόρος

“Προκλητικό και σκανδαλώδες αν δόθηκε σε μια εξωχώρια εταιρεία χωρίς διαφάνεια. Να προσβληθεί η απόφαση αυτή στα Διοικητικά Δικαστήρια. Ερήμην της τοπικής κοινωνίας ο Δήμαρχος εγκαθιστά τις ανεμογεννήτριες που μόνον θα βλάψουν το περιβάλλον.

Ελπίζω οι κάτοικοι της περιοχής να αποταθούν γρήγορα στην Δικαιοσύνη, να ζητήσουν την ακύρωση της. Τα Πιέρια όρη πρέπει να προστατευτούν. Έγινε άραγε διαγωνισμός; Γιατι τέτοια πρεμούρα από την Δημαρχία Κατερίνης; Οι κάτοικοι έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη. Υπήρξε περιβαλλοντική μελέτη; Μήπως η εταιρεία είναι αχυράνθρωπος άλλων συμφερόντων;

Χρειάζεται συντονισμένη δράση, νομίζω η απόφαση του ΔΣ πάσχει, είναι ελαττωματική και μπορεί να ακυρωθεί”.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

  1. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ 28.06.2016 ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ
  2. ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, ΣΥΝΝΕΦΟ ΟΙ ΜΙΖΕΣ.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο