ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (08-05-2020)

 

Είναι ευχάριστο να βλέπεις εργάτες του Δήμου Κατερίνης να εργάζονται στην αποψίλωση και καθαρισμό χόρτων σε εκτάσεις τού Δήμου, ειδικά τώρα την Άνοιξη που τα χόρτα μεγαλώνουν στο λεπτό!

Κάτι τέτοιο βλέπουμε και στον χώρο της υπογειοποίησης από τις αθλητικές εγκαταστάσεις έως την είσοδο των τούνελ του αυτοκινητόδρομου, όπου και επισκέφθηκα τον χώρο μετά από καύχηση κάποιων δημοτών που μου λένε “είδες τελικά τι έργο επιτελεί ο δήμαρχος μας”;.

Πηγαίνω να επαινέσω το έργο με ρεπορτάζ και όντως βλέπω το συνεργείο καθαρισμού των χόρτων να εργάζεται ακατάπαυστα με μια ντουζίνα άνδρες. Δυστυχώς όμως δεν είδα μόνον αυτό!

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι το συνεργείο αυτό αποτελείται από αλλοδαπούς και κατά πληροφορίες μου από Αλβανούς και πιθανόν Πακιστανούς εργάτες.

Χρησιμοποιεί ο Δήμος λοιπόν εργάτες και μάλιστα αλλοδαπούς αντί για Έλληνες ντόπιους που έχουν ανάγκη από εργασία; Είναι μήπως και… ανασφάλιστοι; Πλησίασα και μίλησα (ως απλός δημότης) με τον υπεύθυνο τού συνεργείου. Δεν ανήκουμε στον Δήμο, μου είπε, αλλά είμαστε από εργολάβο που συνεργάζεται με τον Δήμο!

Δηλαδή ο Δήμος ανέθεσε την εργασία αυτή σε εργολάβο και πληρώνει για τον καθαρισμό ενώ έχει εργατικό δυναμικό δικό του; Ή μήπως δεν έχει;

Πρόσφατα, σε κοπή τής πίτας τής Αντιδημαρχίας Πρασίνου, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κήπου ζήτησε από τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο περισσότερους εργάτες για να μπορέσει να προλάβει τις εργασίες, εφόσον, με τους λιγοστούς που έχει, κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Αντί όμως να προσλάβει ο δήμαρχος ντόπιους εργάτες για τον Δήμο, δίνει την δουλειά σε εργολάβο πληρώνοντας ποσά που θα μπορούσε να τα διαθέσει σε δικούς του εργάτες; Ερώτημα είναι τούτο…

Πέραν τούτου όμως, εάν όντως υπάρχει εργολάβος στην μέση, αυτοί οι Αλβανοί και Πακιστανοί εργάτες είναι νόμιμοι; Είναι ασφαλισμένοι; Ποιος είναι αρμόδιος να ελέγξει κάτι τέτοιο; Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα ποιός θα αναλάβει την ευθύνη; Η Επιθεώρηση Εργασίας το γνωρίζει αυτό; Εάν υποθέσουμε ότι είναι νόμιμοι και ασφαλισμένοι και γραμμένοι στην Εφορία (που όλοι το ευχόμαστε και το απαιτούμε), τότε για να έχει ο εν λόγω εργολάβος μόνο Αλβανούς και άλλους αλλοδαπούς στην δούλεψη του, αυτό μήπως σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρει Έλληνες; Εκτός εάν δεν θέλει συνεργασία με Έλληνες!!!

Ας απαντήσει ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος εάν το επιθυμεί (εφόσον σε τηλεφώνημα μου δέν απαντάει) και κατ’ επέκτασιν και ο νέος αντιδήμαρχος Πρασίνου Κώστας Τσιουκάνης, εφόσον πληροφορήθηκα σήμερα ότι αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η παύση τού Ευάγγελου Κήπου -όπου τοποθετείται σε άλλη αντιδημαρχία- και αναλαμβάνει πλέον -έστω και “τυπικά”- ο νέος αντιδήμαρχος που προέρχεται από την παράταξη τού Σάββα Χιονίδη και εντάχθηκε στον Κώστα Κουκοδήμο όπου και με το “καλημέρα” τον κάνει αντιδήμαρχο, προσωπικός του φίλος ων!!!

 

Υ.Γ.: Διαβάστε επίσης: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο