ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΙΟΥΚΑΝΗ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv  (06-05-2020)

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον Δήμο Κατερίνης με την απόφαση τού δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου να εντάξει στην ομάδα του τον Κώστα Τσιουκάνη, μέχρι πρότινος στέλεχος τής ομάδας Σάββα Χιονίδη όπου και αποχώρησε προσχωρώντας στον συνδυασμό τού Κώστα Κουκοδήμου.

Όπως αναφέρθηκα σε προηγούμενο ρεπορτάζ μου, ο Κώστας Τσιουκάνης σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό τής πόλης μας, ανέφερε ότι με την προσχώρηση του στον Κώστα Κουκοδήμο ο δήμαρχος τον προορίζει για την αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος, όπου την θέση αυτή την κατέχει ο πάντα επιτυχημένος -σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου- Βαγγέλης Κήπου. Αυτό όμως είναι δευτερεύον θέμα, το μείζον και κύριο θέμα είναι το πολιτικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ψηφοφόροι τού Κώστα Κουκοδήμου και Γιώργου Νταντάμη όσο και κάποιοι δημοτικοί τους σύμβουλοι, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση αυτή τής προσχώρησης τού Τσιουκάνη στον συνδυασμό Κουκοδήμου και της θέσης που του ετοιμάζουν στην αντιδημαρχία Πρασίνου, διότι θα υπάρξει λειτουργικό θέμα με μια τέτοια συνδιοίκηση. Εύλογα διερωτώνται τί πολιτικά παιχνίδια παίζονται στον Δήμο τελικά.

Το ερώτημα τους είναι, πώς και αποδέχεται ο κύριος Κουκοδήμος κάποιον από την αντίπαλη παράταξη ο οποίος ανήκε στους κατήγορούς του, και περισσότερο σε μια παράταξη (του Σάββα Χιονίδη) που κατέστρεψε οικονομικά τον Δήμο; Γι’ αυτό και οι δημότες αποφάσισαν να κάνουν νέο δήμαρχο. Τώρα ο νέος δήμαρχος έρχεται σε πιθανή ρήξη με συμβούλους του και ψηφοφόρους του οι οποίοι διερωτώνται για την κίνηση του αυτή εάν υποδηλώνει ότι δεν μπορεί να σώσει τον Δήμο με τους εκλεγμένους συμβούλους του και χρειάζεται έναν ακόμα από την παράταξη που καταχρέωσε τον Δήμο. Σχήμα οξύμωρο το θεωρούν αυτό ψηφοφόροι του Κουκοδήμου και Νταντάμη!

Ρωτάει λοιπόν η κοινωνία, τί κρύβεται πίσω από αυτές τις πολιτικές μεταγραφές;

Διώξαμε -λένε οι ψηφοφόροι- από τον Δήμο τον Χιονίδη και εσείς μαζεύεται «Χιονιδικούς» στον Δήμο; Σημειωτέον ότι, οι δημοτικοί σύμβουλοι ακούνε περισσότερο τους ψηφοφόρους (απ’ όπου και εξελέγησαν) και όχι τόσο τους αρχηγούς των συνδυασμών τους.

«Δεν μπορούν να κυβερνήσουν ώς έχουν και ζητούν συγκυβέρνηση από τους “ανέντιμους” -όπως κατηγορούσαν τους προηγουμένους- και ξαφνικά γίνανε εκείνοι έντιμοι και αυτοί “ανέντιμοι”, ή κάτι άλλο κρύβεται από πίσω; Υπάρχει κάποια συμφωνία πολιτική»; Ερωτήματα και απορίες εκφράζουν γι’ αυτό και τα μεταφέρω.

Το δίδυμο Κουκοδήμος-Νταντάμης είναι πρέπον να αφουγκραστεί την φωνή τού λαού. Ο λαός τους εξέλεξε και ο λαός μπορεί να τους…

Τέλος, υπενθυμίζω ότι, με στενή φιλία συνδέεται ο Κώστας Κουκοδήμος με τον Κώστα Τσιουκάνη, όπου παλαιόθεν, ενώ ο Κώστας Κουκοδήμος ήταν ακόμα βουλευτής τής Νέας Δημοκρατίας, ακολουθούσε τον Κώστα Τσιουκάνη ώς υποψήφιο με τον Σάββα Χιονίδη για τον Δήμο Κατερίνης, στις δημοτικές εκλογές του 2014, δηλώνοντας στον φίλο του, ότι: «Το μόνο που μπορούμε Κώστα Τσιουκάνη είναι να σε βγάλουμε πρώτο».

Εάν αυτό λέει κάτι δεν το γνωρίζω, είναι δικό τους θέμα να το αξιολογήσουν ανάλογα.

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο