ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ «ΜΑΝΗ».

Μοιραστείτε το Άρθρο

Δυστυχώς εξακολουθούν κάποιο απατεώνες να μας ταΐζουν δηλητήρια.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΑΝΗ.

Παρά του ότι στην ετικέτα αναγράφεται ως «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», η εταιρία «ΜΑΝΗ» πλασάρει στην αγορά νοθευμένο ελαιόλαδο ως εξαιρετικά παρθένο. Πέραν τούτου όμως, αμφιβολίες εκφράζει και η ίδια η ετικέτα πού δεν γράφει και σωστά Ελληνικά, λές και προέρχεται από την… Κίνα, όπου και στα «ψιλά» παρακάτω διαβάζουμε, αντί για την λέξη «ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ» την λέξη «ΚΑΤΗΟΡΙΑΣ» και αντί «ΑΠΟ ΕΛΙΕΣ» την φράση «ΣΠΟ ΕΛΙΕΣ». Χάριν όμως των έγκαιρων ενεργειών του ΕΦΕΤ, διετάχθη η άμεση απόσυρση της νοθευμένης αυτής παρτίδας.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ που εξεδόθη σε Δελτίο Τύπου, είναι η ακόλουθη:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας Θράκης – Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι το προϊόν το οποίο πωλείται ως «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», με την εμπορική ονομασία «ΜΑΝΗ», συσκευασίας του 1 λίτρου και ημερομηνίας λήξης 30-12-2016, που εμφανίζεται να παράγεται από την ΕΛΑΚ Α.Ε. με έδρα ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και διακινείται από την ΜΑΝΑΚΟΝ Α.Ε., με έδρα το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τεχνητά χρωματισμένο, ως φυτικό έλαιο ξένο προς το ελαιόλαδο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ–ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο