«ΑΝΘΡΑΚΑΣ» ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 16.07.2017)

Πέρυσι τον Απρίλιο ο δήμαρχος Κατερίνης κος Σάββας Χιονίδης ανακοίνωνε ότι πρόκειται να γίνει Υδατοδρόμιο στην Παραλία Κατερίνης όπου θα εκτελούνται δρομολόγια με υδροπλάνα.

«Το υδατοδρόμιο μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υλοποιούμε για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας» έλεγε ο δήμαρχος, με έναν τρανταχτό τίτλο στην ιστοσελίδα του Δήμου να «βγάζει μάτι», ήτοι: «Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ».

Η δημιουργία υδατοδρομίου στην Παραλία Κατερίνης θα συνέβαλε στην ενίσχυση τής τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, έλεγε και ξανάλεγε ο δήμαρχος, και το εισηγήθηκε αυτό πέρυσι στη διάρκεια συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου προτείνοντας ως ιδεατή θέση το αλιευτικό καταφύγιο της Παραλίας. Την εισήγηση αυτή την γνωμοδότησε και το δημοτικό συμβούλιο του.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κατερίνης για το Υδατοδρόμιο, ανέφερε πως: «Υπολογίζεται ότι με μία μέση πληρότητα, της τάξεως του 60 και πλέον τοις εκατό, που μπορεί να προκύπτει το καλοκαίρι, τα 45 λεπτά πτήσης θα κοστίζουν περίπου 65 ευρώ για τον κάθε επιβάτη, ενώ απαιτούνται 8-9 μήνες για να ολοκληρωθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την συγκεκριμένη άδεια».

«Το υδατοδρόμιο μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και εργαλείο για την περαιτέρω εξέλιξη της επικοινωνίας της Πιερίας με άλλες περιοχές, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υλοποιούμε για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας» σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος, ο οποίος πρότεινε το χώρο, που είναι σήμερα το καταφύγιο της Παραλίας, καθώς έχει ένα άνοιγμα 37 μέτρων (20 χρειάζονται για το υδροπλάνο), ώστε να μπορεί να σταθμεύσει το υδροπλάνο, το οποίο προσγειώνεται και απογειώνεται με την αυτονόητη και βάσει νόμου τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας για τους λουόμενους».

Όπως τόνιζε ο δήμαρχος: «Το επόμενο καλοκαίρι θα μπορούμε να έχουμε αυτού του τύπου την επικοινωνία, η οποία ως δήμο δεν θα μας κοστίσει σχεδόν καθόλου, θα λύσει προβλήματα, θα δώσει και πολλές δυνατότητες εντάσσοντας την περιοχή μας στο χάρτη των υδροπλάνων και συνδέοντας την με άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, που διαθέτουν υδατοδρόμια».

Το «επόμενο καλοκαίρι» όμως ήλθε και φεύγει, και το Υδατοδρόμιο παραμένει «όνειρο θερινής νυκτός» δίχως καμιά αναφορά ή απολογία για την μη υλοποίηση του έργου από τον Δήμο, με συνέπεια και πάλι να διερωτώμεθα: «Πόσα ακόμα μή υλοποιήσιμα και φρούδες υποσχέσεις θα ακούσουμε από τον Δήμο Κατερίνης»;www.Pieria.tv

 


Μοιραστείτε το Άρθρο