ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ Η ΦΥΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΩΝ ΣΤΗΝ Pieria.tv

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2017)

 

Σήμερα 23.11.2017 κλιμάκιο τού Δήμου Κατερίνης μαζί με τους βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, έκαναν επίσκεψη στον κατεστραμμένο από τις πρόσφατες πλημμύρες χώρο τού ποταμού Πέλεκα.

Εντύπωση όμως έκανε η λιγότερο από 2 λεπτά παραμονή τους στην θέση απέναντι από τον Σύλλογο Παναγία Σουμελά, διότι στην θέα τής κάμερας μας που βρισκόταν στο σημείο για πλάνα των καταστροφών, έφυγαν άρον-άρον προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δικός τους φωτογράφος συνόδευε το κλιμάκιο για να αποθανατίσει την επίσκεψη αποστέλλοντας ο Δήμος Δελτίο Τύπου με φωτογραφικό υλικό όπως το συντάσσουν από το γραφείο τύπου.

Η δική μας όμως εικόνα δείχνει την φυγή τους δίχως να ιδούν το πραγματικό πρόβλημα από τις καταστροφές που υπέστη ο πεζόδρομος τού Πέλεκα.

Μαρτυρία κατοίκου λέει ότι, το πρωΐ αυτής τής ημέρας περίπου δέκα δημοτικοί σύμβουλοι τού δημάρχου Σάββα Χιονίδη, επισκέφθηκαν και πάλι τόν χώρο με αποτέλεσμα να τσακωθούν άγρια μεταξύ τους για το ποιός ευθύνεται για την ζημία, όπου και αποχώρησαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ρωτάω λοιπόν εάν αληθεύει αυτή η πληροφορία δίχως να σημαίνει ότι την αποδέχομαι κιόλας. Ας μας απαντήσει ο δήμαρχος εάν ενημερώθηκε για το καταγγελλόμενο συμβάν.

Το «πτηνό» τής Pieria.tv, δηλαδή ένα από τα Drone που διαθέτουμε, πέταξε κοντά στην καταστροφή με ηλιοφάνεια, για να αποθανατίσουμε την πραγματική εικόνα που επικρατεί στον χώρο.

Επίσης, το «πτηνό» μας έκανε και πάλι πέρασμα στις κολόνες τής γέφυρας τού Πέλεκα στην Ανδρομάχη για να δούμε καθαρότερα την ζημία που τυχόν υπέστησαν οι κολόνες.

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Κατερίνης κύριος Σάββας Χιονίδης, και σε ερώτησή μου εάν έγινε από τον Δήμο αξιολόγηση των ζημιών στον ποταμό Πέλεκα, απάντησε ότι οι εν λόγω ζημίες είναι ένα τίποτα μπροστά σε ότι συνέβη στην Αττική και αλλού. Ξεχνά όμως ο δήμαρχος ότι μιλάμε και ενδιαφερόμαστε για την Κατερίνη όπου και έχει την ευθύνη ώς δήμαρχος, και όχι για την Αττική που σίγουρα δεν συγκρίνονται οι ζημίες που είχε και ανθρώπινα θύματα.

Για τον ποταμό τού Πέλεκα τίθεται και το θέμα των αμμοληψιών από την εταιρία «Περιφερειακή Οδός Κατερίνης» όπου και κατασκευάζει το έργο τού περιφερειακού δρόμου. Οι εν λόγω αμμοληψίες κατάντησαν «μήλον τής έριδος» με διάφορα Σωματεία και φορείς να υποστηρίζουν ότι οι αμμοληψίες γίνονται παράνομα από την εταιρία κάτι που δεν το δέχεται ο Δήμος.

Στην αναφορά μου σε ρεπορτάζ περί παράνομης αμμοληψίας από τον Ποταμό Πέλεκα τής Κατερίνης, ανάδοχος του οποίου είναι η ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ, απέστειλε επιστολή στον Ιστότοπό μας, υπόψιν τού Γιώργου Οικονομίδη, δημοσιογράφου και διευθυντή τής Pieria.tv, δηλώνοντας ότι η Κοινοπραξία δεν υπέγραψε καμία σύμβαση αμμοληψίας και δεν παραχώρησε σε κανέναν εργολάβο σύμβαση αμμοληψίας για επιχώσεις στο έργο «Περιφερειακή Οδός Κατερίνης».

Αυτή η βεβαίωση έρχεται μετά από το ενδεχόμενο πώς το ρεπορτάζ μου εκείνο πιθανόν να προκαλέσει το ενδιαφέρον του εισαγγελέα στρεφόμενος κατά της εργοληπτικής επιχείρησης κατασκευής του έργου.

Η Επιστολή τής εταιρίας προς το άτομό μου έχει ώς εξής:

Προς: PIERIA T.V

Υπόψιν: κ. Γιώργου Οικονομίδη

Χαλάνδρι, 21 Νοεμβρίου 2017

Η ανακοίνωσή σας στις 17-11-2017, για παράνομες αμμοληψίες από τον Ποταμό Πέλεκα, της κατασκευαστικής εταιρείας του περιφερειακού δρόμου της Κατερίνης, υπάρχει ενδεχόμενο να προκαλέσει το εύλογο ενδιαφέρον του κ. Εισαγγελέως και να στραφεί εναντίον της εργοληπτικής επιχείρησης κατασκευής του έργου ¨Περιφερειακή Οδός Κατερίνης¨, ανάδοχος του οποίου είναι η Κοινοπραξία Γ.ΠΕΤΡΗΣ ΑΤΕ-ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ και η οποία είναι ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο από τις δυο εταιρείες και λειτουργεί με αριθμό ΓΕΜΗ 382279.

            Σας βεβαιώνουμε λοιπόν ότι, η Κ/ξία δεν έχει υπογράψει σύμβαση αμμοληψίας και δεν έχει παραχωρήσει σε κανένα υπεργολάβο σύμβαση αμμοληψίας για επιχώσεις στο έργο ¨Περιφερειακή Οδός Κατερίνης¨.

            Οποιαδήποτε ανάλογη εργασία με επίκληση και αναφορά στο όνομα της Κ/ξιας είναι αυθαίρετη και ξεπερνά τα όρια της σύμβασης που έχει η Κ/ξία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την εκτέλεση του ανωτέρω έργου.

            Ενδεχομένως η αυθαιρεσία εγγίζει τα όρια της ασύδοτης εξουσίας και ξεπερνά εκείνη της προβλεπόμενης από το δημοσιευμένο καταστατικό της Κ/ξίας, που συχνά χρησιμοποιεί το έτερο μέλος της Κ/ξίας, για ίδιον όφελος.

Ανδρέας Π. Μπράμης

Νόμιμος Εκπρόσωπος της εταιρείας

ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ

Συνδιαχειριστής και Αναπληρωτής Κοινός Εκπρόσωπος

της Αναδόχου Κοινοπραξίας

¨Γ. ΠΕΤΡΗΣ ΑΤΕ – ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ¨

Το αμμοχάλικο τού ποταμού το οποίον χρησιμοποιεί η εταιρία ακούγεται πώς είναι ακατάλληλο ή ότι δεν πληροί τίς προϋποθέσεις για χρήση στα αδρανή Οδοποιΐας. Γι’ αυτό και μόνο το γεγονός η έρευνα συνεχίστηκε.

Εστάλη δείγμα αμμοληψίας προς ανάλυση σε Χημείο για την καταλληλότητα ή μη του αμμοχάλικου που χρησιμοποιεί η Κοινοπραξία για τον Περιφερειακό δρόμο τής Κατερίνης.

Το αποτέλεσμα, τής 10ης Φεβρουαρίου 2017, πιθανόν να μήν είναι αρεστό.

Το εν λόγω αμμοχάλικο δεν πληροί τις προϋποθέσεις χρήσης, καθ’ ότι, για τα αδρανή Οδοποιΐας τα Ισοδύναμα πρέπει να έχουν τιμή μεγαλύτερη των >40 ή >50 ενώ η δοκιμή του ισοδυνάμου τής άμμου στο Χημείο, έδειξε τιμή 37, δηλαδή κάτω του επιτρεπτού ορίου. Κατά πόσο λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί ακατάλληλη η συγκεκριμένη αμμοληψία για τα αδρανή Οδοποιΐας του Περιφερειακού τής Κατερίνης θα το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές και η εισαγγελία εάν ποτέ ενδιαφερθεί για την υπόθεση αυτή. (Η Έκθεση Δοκιμής τού Χημείου είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενης Αρχής).

Παρακολουθώ τις εξελίξεις προς ενημέρωση των αναγνωστών μου.

 

©Pieria.tv 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο