Δήμος Κατερίνης: Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Περισσότεροι από 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα το τελευταίο 24ωρο στην Κατερίνη.

  • Σύσκεψη πολιτικής προστασίας & υπηρεσιών – Άμεση η αποτίμηση των ζημιών με την υποχώρηση των φαινομένων.

Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα  από την επιδείνωση του καιρού. Σύμφωνα με τοπικό μετεωρολογικό σταθμό, τα χιλιοστά βροχής στην περιοχή μας το τελευταίο 24ωρο, ανήλθαν σε 203,6, δηλαδή 203,6 περίπου τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ π.χ. η συνολική βροχόπτωση για την ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης το 2021, δεν ξεπέρασε τα 1016 χιλιοστά.

Παράλληλα, ο Δήμος, όπως επισημάνθηκε και στη διάρκεια της σύσκεψης που, υπό τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, με την συμμετοχή των αντιδημάρχων Γιώργου Κυριακίδη, Γιάννη Συμεωνίδη, Δημήτρη Μορφακίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Αστέριου Μπουσνάκη και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επικοινωνία με την πυροσβεστική υπηρεσία, με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές του τόπου, για τον σχεδιασμό δράσης, καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν την περιοχή από αργά χτες το βράδυ, προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στην περιοχή της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής, όπου επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη και ειδικότερα στην Τ.Κ. Παραλίας και στην Ολυμπιακή Ακτή ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα (οικίες, επιχειρήσεις), ενώ στο δημοτικό οδικό δίκτυο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής διεκόπη η κυκλοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η αποτίμηση ζημιών σε υποδομές, σπίτια και επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα με την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που καταγράφονται προβλήματα.

***********

Σημ. Pieria.tv: Συσκέψεις του είδους θα είχαν αποφευχθεί εάν μεριμνούσατε να κάνετε το καθήκον σας με καθαρισμό φρεατίων και διάνοιξη καναλιών για απρόσκοπτη ροή των υδάτων. Ναι μεν τόνοι νερού έπεσαν, όπως γίνεται δηλαδή κάθε έτος και κάθε έτος έχουμε αυτό το φαινόμενο πλημμυρών, αυτό όμως δεν σας απαλλάσσει κύριοι του Δήμου από τις ευθύνες σας για την αδιαφορία σας και την έλλειψη καθήκοντος.

 

Δείτε επίσης:

Pieria.tv – Υποσχέσεις, Υποσχέσεις, Υποσχέσεις, αλλά Ψεύδονται Στον Δήμο Κατερίνης! «Βενετία» και Πάλι Η Ολυμπιακή Ακτή.

Pieria.tv – ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.

 


Μοιραστείτε το Άρθρο